Aegrus: The Carnal Temples (ep)

Het Finse Aegrus is er reeds sinds 2005 en zorgde eerder reeds voor drie demo’s, drie ep’s en evenveel full-albums. Met ‘The Carnal Temples’ voegt het gezelschap een nieuw werkstuk aan hun oeuvre toe. Aegrus staat voor black metal en zorgt hier voor een zesentwintig minuten uiterst zwartgeblakerd geweld dat meestal aan een heel stevig tempo over je heen walst. Toch vergeten de heren niet dat er ook melodie moet te horen zijn en dat variatie in tempo en ritme een pluspunt vormen. Op tekstueel vlak worden de duivel er steeds bij betrokken en gaan ze het zoeken in het occulte. Dat levert vier tracks op waarvan het titelnummer mag openen. ‘The Canal Temples’ trekt meteen heel stevig en energiek van leer en zorgt voor een kille duisternis: een track die we best wel smaken. Je krijgt meer variatie te horen tijdens ‘In Death Rapture’ en toch klikt het net iets minder bij ondergetekende. Nog meer variatie krijg je te verwerken tijdens ‘Moonlit Coffinspirit’, een heel duister klinkende track waar de kille dreiging mee uit de speakers stroomt. Na het minder snelle tempo van ‘Moonlit Coffinspirit’ wordt het gaspedaal weer dieper ingedrukt tijdens ‘Flesh And Blood’ zonder aan die kille duisternis en dreiging te raken. Met ‘The Carnal Temples’ zorgt Aegrus voor een goede ep die liefhebbers van black metal in het algemeen en de band in het bijzonder toch een tijdlang zoet zal houden. Toch hadden wij stilletjes op iets meer gehoopt van een band met zo’n zestien jaar ervaring op de teller.

Luc Ghyselen (75)

Osmose Productions OPCD 437

Tracklist: 1. The Carnal Temples 2. In Death Rapture 3. Moonlit Coffinspirit 4. Flesh And Blood