Wolfbastard: Hammer The Bastards

Sinds 2012 timmert het uit Manchester, Engeland afkomstige Wolfbastard aan een muzikale carrière. Met ‘Hammer The Bastards’ is het trio – Dez (gitaar, vocals), Si Fox (bass, vocals) en Dave Buchan (drums) – aan zijn derde full-album toe gekomen. In net iets meer dan dertig minuten ramt het drietal je dertien tracks door de strot. Elke track opnieuw is een uitbarsting van geweld, brutaliteit en agressie die ergens het midden houdt tussen black metal, crust en punk en die ons hier wat doet denken aan de eerste opnames van Motörhead. Dat de heren er wild, onstuimig en energiek tegenaan gaan, hoeft geen betoog. Dat hun sound niet echt “our cup of tea” is, nemen we er bijna met de glimlach bij. Wij hebben immers ons verstand op nul gezet en zijn al even energiek en gedreven beginnen rondspringen als de sound die uit de speakers spat. Dat er daarbij o.a. een stoel en een tafel wat schade heeft opgelopen is, nemen we er maar voor lief bij. Een ding is zeker: na zo’n energiek halfuur liggen wij uitgeput en zo goed als “total loss” in een hoekje na te hijgen en uit te puffen. ‘Hammer The Bastards’ zal ongetwijfeld een pak fanatieke aanhangers vinden, wij houden het bij de rondjes die we nodig hebben geacht voor onze luistersessies. Of zullen het album nog eens opzetten als we extra brandhout mochten nodig hebben. Liefhebbers van furieuze uitbarstingen waar je niet te veel bij moet nadenken, zullen hier hun gading vinden. Dat de heren ook niet voor vernieuwing staan zal je ondertussen ook wel begrepen hebben. ‘Hammer The Bastards’ van Wolfbastard is zo’n album dat je best wel leuk vind wanneer je het hoort, maar het echt uit de rekken halen om een namiddag te vullen met stevige, energieke en gedreven muziek … nee, dat zit er bij ons niet in.

Luc Ghyselen (65)

Clobber Records

Tracklist: 1. Can’t Escape The Grave 2. Black Friday 3. Hammer The Bastards 4. Buckfast Blasphemies 5. Death Creeping In 6. Drag Me To Hell 7. Fear The Exxxekutioner 8. Morbid Fucking Hell 9. Nun Krüsher 10. Returning Evil 11. Pissing On The Sacred Ground 12. When Will It End 13. Graveyard Slag