Kriemhild: Face The Wrath

Kriemhild is een melodic death metal project van Joakim Rimhagen dat hij pas in 2021 heeft opgestart. De nu zesenveertig jarige artiest startte in 1990 samen met zijn vriend Andreas Deblén de band Benighted. De heren zorgden voor een demo (1993) vooraleer ze liever meer extreme metal wilden brengen. Enter Filip Leo en Spiteful werd geboren. In 1994 werd onder die naam ook al een demo op de markt gebracht. Het betekende meteen ook de zwanenzang voor de band want in 1995 hield men het voor bekeken. Joakim hield het, op muzikaal vlak dan wel te verstaan, zelfs helemaal voor bekeken, al bleef hij een hart hebben voor extreme metal. Ergens in de lente van vorig kriebelde het toch dusdanig dat hij terug aan muziek dacht en samen met Filip Leo op vocals zorgde hij voor een paar tracks die op Spotify terug te vinden zijn. Het gaf hem voldoende energie en vertrouwen om aan extra nummers te werken en dit tien tracks tellend werkstuk is daarvan het eindresultaat geworden. ‘Face The Wrath’ is een best wel aardig album geworden, zij het dat de heren van Kriemhild – Joakim Rimhagen (bass, gitaar, drum programmering, composities en teksten) en Filip Leo (vocals, teksten) – heel nadrukkelijk binnen de afgebakende lijntjes van het melodic death metal kleuren. Kracht en melodie gaan hier dus hand in hand samen en samen met de aardige composities vinden we het allemaal wel goed, maar ook niet meer dan dat. Nergens worden we achterover gesmeten door een wervelende gitaarsolo, een bepaalde riff, spectaculaire drumsalvo’s of een machtige vocale interventie. Daar tegenover staat dan weer dat we ook geen enkele keer de neiging hebben om een nummer weg te drukken of te skippen. Misschien, heel misschien, had ons waarderingscijfer hoger gelegen met een andere vocalist, want echt wil zijn we niet van de stem van Filip. Maar daar staat tegenover dat zijn stem toch wel iets in ons los maakt, anders hadden we een de skip toets toch wel gebruikt. We geven Kriemhild dus het voordeel van de twijfel, maar misschien moet Joakim toch nadenken om het “team” rond de band groter te gaan maken zodat meer variatie aan bod kan komen en men dus iets buiten de lijntje kan gaan kleuren.

Luc Ghyselen (68)

Independent Release

Tracklist: 1. Vengeful Acts 2. Sea Of Emptiness 3. The Demon’s Wrath 4. Blackened Days 5. The Torture Ritual 6. Behind These Walls 7. Room Of Suffer 8. The Path 9. Escape 10. The Hate For You Will Never Fade