Re-Machined: Brain Dead

Het Duitse heavy metal ensemble Re-Machined werd in 2016 opgestart in Mainz. Een eerste werkstuk van het gezelschap, een titelloze vijf tracks tellende ep uit 2016, passeerde ons nog geruisloos. Het eerste full-album van het vijftal, ‘Wheels Of Time’ uit 2020, vonden wij bij MUSIKA al vrij aardig, al blijft het kwintet wel erg mooi binnen de afgebakende lijntjes van het genre kleuren. Dit is eigenlijk ook het geval op het tweede full-album van de heren. ‘Brain Dead’ telt dus elf traditional heavy metal tracks die duidelijk schatplichtig zijn aan het werk van hun landgenoten van Accept. En opgelet, daar is niets mis mee, want als dit vakkundig gebeurd kan dit voor een krachtig beukend geheel zorgen waar liefhebbers van het genre worden uitgenodigd tot meebrullen, headbangen en luchtgitaar spelen. En dat is precies waar Re-Machined voor zorgt. De krachtige stem van Thomas Ritter is perfect voor dit (sub)genre en zelfs zijn hier en daar gebruikte hoge screams mogen gehoord worden. De ritmesectie – Bruno Strasser (bass) en Volker Brecher (drums) – zorgt voor een heel stevig en solide fundament met knappe drumpatronen en stuwende basslijnen. De gitaar tandem – Horst Pflaumer en Andreas Glanz – zorgen voor aanstekelijke, maar heel krachtige, riffs en staan ook in voor de melodieuze gitaarsolo’s. Meteen zijn alle ingrediënten aanwezig om er een stevig metal feestje van te maken. Nu en dan krijg je ook nog wat samenzang te horen die het meebrullen extra in de verf zet. Re-Machined heeft zeker het warme water niet opnieuw uitgevonden, maar elk van de elf tracks op dit tweede album mag gehoor worden en zal liefhebbers van het (sub)genre aanspreken. Een echte uitschieter ontdekten we niet in het elftal, en misschien is net dat nodig om extra aandacht te krijgen. ‘Brain Dead’ is een knap album geworden die, honderd procent zeker, fans van o.a. Accept of UDO en dergelijke zal weten te overtuigen.

Luc Ghyselen (78)

Pride & Joy Music PJM 12876

Trcaklist: 1. Raise Some Hell 2. Brain Dead 3. Demons 4. Black King 5. Standing On The Edge 6. Stand Up And Fight 7. Road To No Man’s Land 8. The Sleeper 9. Into The Dark 10. Because I Hate You 11. Fist In Your Face