Skat Injector: Bled Under A Burning Sky

Skat Injector is een Londense speedcore uitspatting van “Zara Skumshot”, een man die alles in zijn eentje doet. Speedcore dekt de lading niet helemaal want er is evengoed sprake van enige noise, splittercore en digital grindcore. Skat Injector is met “Bled Under A Burning Sky” toe aan een vierde full-album maar heeft ook nog een resem singles en ep’s op het actief. We moeten echter bekennen dat deze nieuwste worp onze eerste kennismaking is met de band. En eerlijk is eerlijk, de eerste date bevalt ons niet echt. Kan uiteraard integraal aan ons liggen. We hadden misschien ons huiswerk ook beter moeten maken, dan hadden we geweten dat Skat Injector in de verste verte niks te maken heeft met iets wat zelfs maar op metal of aanverwanten lijkt. Dit zijn beats voor hyperkineten met een synth / trance laagje en schreeuwerige vocalen. Nu durven we stellen dat we niks hebben tegen een mix van noise en beats maar het probleem dat we hebben met Skat Injector, is dat het teveel van hetzelfde laken een broek is en we het vrij snel op onze heupen krijgen bij het gebrek aan afwisseling. We hadden wel eens een snerpende gitaar weten te appreciëren of een groovende baslijn. Kortom, als Skat Injector als een echte band zou fungeren, is de kans groot dat het ons véél meer zou kunnen bekoren. Wie op zoek is naar enig gitaarwerk kunnen we enkel aanraden om in een wijde boog om Skat Injector heen te lopen. Al wie graag eens een discotheek binnenloopt om er dan vooral in de extremere dansstijlen loos te gaan, weet deze Skat Injector misschien wel te smaken. Wij behoren toch eerder tot de eerste categorie.

K.H. (55)

Slime City Records

Tracklist: 1. Graced By Searing Light 2. All Tomorrow’s Genocides 3. As Predictions Realise 4. An Earth Cleansed With Flame 5. The Future Sound Of Suffering 6. Vanishes Rapidly 7. Obsidian Dawn 8. Cold Hard Deception 9. Unsustainable Devourment 10. Bled Under A Burning Sky