At The Movies: The Soundtrack Of Your Life – vol. 1

At The Movies is een project opgestart door gitarist Chris Laney (Pretty Maids) om een deeltje van zijn favoriete nummers uit films, uit de jaren tachtig, in een hard rock jasje te steken. Zijn zoektocht naar “partners in crime” was al spoedig over want zowat elke aangesproken artiest vond dit een heel leuk idee. Zo wordt de rest van deze “band” gevormd door Allan Sørensen (drums, Royal Hunt), Björn “Speed” Strid (vocals, Soilwork, The Night Flight Orchestra), Linnéa Vikström (vocals, Therion), Morten Sandager (keyboards, ex-Pretty Maids), Pontus Egberg (bass, King Diamond, Wolf) en Pontus Norgren (gitaar, Hammerfall). Het gezelschap zorgt hier voor mooi rockende nummers die filmliefhebbers wel zullen herkennen en bij de juiste film plaatsen: iets waar ondergetekende wel wat moeite mee heeft gehad, wegens geen echte filmliefhebber. Of vele rock en of metal fans hierop zitten te wachten betwijfel ik dan ook, la moet ik wel toegeven dat een aantal nummers aanstekelijk klinken en dat een pak filmfanaten misschien zo een stapje wagen richting hard rock, en waarom niet, metal. Voor ondergetekende is dit een leuke verzameling rockende nummers geworden, maar echt uit de bol gaan, zit er niet bij. Waarschijnlijk omdat de originele nummers me te glad, te gepolijst, te mainstream zijn en ik steeds opnieuw aan die versie moet denken bij het beluisteren van dit album, dat trouwens een re-release is (origineel uit 2020).

Luc Ghyselen (70)

Atomic Fire Records

Tracklist: 1. Intro 2. No Easy Way Out 3. Maniac 4. St. Elmo’s Fire 5. A View To A Kill 6. (I’ve Had) The Time Of My Life 7. Wouldn’t It Be Good 8. We Don’t Need Another Hero (Thunderdome) 9. The Power Of Love 10. The Heat Is On 11. The Neverending Story 12. Far From Over 13. Last Christmas (Bonus Track)