At The Movies: The Soundtrack Of Your Life – vol. 2

Voor het tweede album van At The Movies, het project van gitarist Chris Laney om zijn favoriete nummers uit films in een hard rock jasje te steken, focust hij op de jaren negentig. De muzikanten die hij vond voor zijn ‘The Soundtrack Of Your Life – vol. 1’ waar hij “klassiekers” uit de jaren tachtig in een rockend jasje stak zijn ook nu weer van de partij: Allan Sørensen (drums, Royal Hunt), Björn “Speed” Strid (vocals, Soilwork, The Night Flight Orchestra), Linnéa Vikström (vocals, Therion), Morten Sandager (keyboards, ex-Pretty Maids), Pontus Egberg (bass, King Diamond, Wolf) en Pontus Norgren (gitaar, Hammerfall). Maar hoe goed elk nummer ook gebracht wordt, het doet ondergetekende weinig tot niets. Waarschijnlijk omdat ik geen filmfanaat ben en slechts uiterst sporadisch een film mee pik in de bioscoop. Of omdat de originele versie me te gepolijst, te mainstream, te afgelikt in de oren klinken? In ieder geval kunnen filmfanaten die deze nummers eens een ietsje krachtiger willen horen weerklinken hier hun hartje ophalen. Elf nummers uit de jaren negentig werden dit keer in een meer rockend jasje gepast. Filmfanaten kunnen waarschijnlijk opnieuw gemakkelijk de nummers aan een bepaalde film linken, maar dat gaat al zeker mijn petje te boven. Mij doet het weinig of niets, maar misschien denkt u er wel compleet anders over.

Luc Ghyselen (60)

Atomic Fire Records

Tracklist: 1. Waiting For A Star To Fall 2. King Of Wishful Thinking 3. The One And Only 4. When You Say Nothing At All 5. (I Just) Died In Your Arms 6. (You Drive Me) Crazy 7. Heaven Is A Place On Earth 8. Crush 9. I’ve Been Thinking About You 10. Venus 11. I Want It That Way