Superlynx: Solstice (ep)

Superlynx is een drie koppige band uit Oslo, Noorwegen. Opgericht in 2013 brengt de band na drie full cd’s nu een ep genaamd ‘Solstice’ uit. Hun muziek situeert zich in doom met een atmosferische en psychedelische kant. Verwacht dus geen stevige doom met zware grunts maar eerder een trage, gevoelige en bij wijlen hypnotiserende sound. De zang is zowel mannelijk als vrouwelijk en beide van een goed niveau. We horen zes korte nummers, wat eerder verrassend is in dit genre. Deze sound is als het ware een mix van Avatarium (minder hard), Wolvennest (minder complex en psychedelisch) en Dool. Conclusie: leuke muziek maar het laat geen onvergetelijk indruk na. Eigenlijk niets op aan te merken maar ook niets spectaculairs. Een leuk hebbeding voor fans van dit genre.

Bart Verlinde (80)

Dark Essence Records

Tracklist: 1. Born Too Late 2. Spread Your Love 3. Something In The Way 4. Nature Boy 5. Reorbit 6. Cosmic Wave