Max Pie: Passengers

Het Belgische Max Pie is met ‘Passengers’ aan zijn vierde full-album toe. Dit progressive power metal gezelschap werd in 2005 opgestart en telt met vocalist Tony Carlino nog een overblijver van de originele line-up. Op dit vierde werkstuk krijgt Tony steun en hulp van Sylvain Godenne (drums), Lucas Boudina (bass) en Thibaut baseley (gitaar, keyboards). Het viertal zorgt voor tien knap opgebouwde songs waar liefhebbers van het (sub)genre heel wat plezier zullen aan beleven. Drums en bass zorgen voor de heel stabiele maar best wel soepele fundament waar gitaarriffs en keyboards voor een mooie ruwbouw zorgen. De vele wisselingen in tempo en ritme zijn een ongeschreven wet in dit (sub)genre en ook zit mooi verwerkt in de sound van het kwartet. Voeg daar mooie accenten aan toe, knappe gitaarsolo’s en een krachtige stem waar ook voldoende plaats is voor melodie en je verkrijgt een sterk, zij het genre gebonden album te horen van dit Belgische viertal. Als dan ook nog Simone Mularoni (o.a. DGM )een handje komt toesteken tijdens ‘Lucy’ (check zijn gitaarsolo), dan krijg je nog een extra boost. Maar eindelijk bewijst het viertal tijdens de overige nummers dat ze het ook zonder extra “hulp” aankunnen. Wel moeten we eerlijk toegeven dat we niet elke track even hoog inschatten. Zo probeert Tony ons ervan te overtuigen dat zijn stem aan extra kracht gewonnen heeft tijdens ‘Breath Of The World’, terwijl we hem gewoon het liefst horen als hij een cleane krachtige stem gebruikt. Al zorgt een heel knappe gitaarsolo er dan weer voor dat we ook dit nummer naar waarde schatten. Het nummer dat het meest indruk op ons maakt is ‘Grains Of Sand’ dat dankzij mooie accenten Midden-Oosterse muziek een prachtige sfeer oproept, terwijl ook het gedreven en energieke ‘Ariadne’s Thread’ dankzij zijn geweldige vingervlugge gitaarsolo een paar extra puntjes oplevert. Met andere woorden: Max Pie zorgt ervoor dat we iets meer dan een uur lang kunnen genieten van hun knap opgebouwde nummers waar kracht en melodie mooi worden samen gebracht.

Luc Ghyselen (80)

Rock City Music Label

Tracklist: 1. Ignition + A Thousand and One Lives 2. Lucy 3. Only the Silence Remains 4. Grains Of Sand 5. Breath Of The World 6. Ariadne’s Thread 7. Last Goodbye 8. Drawing The Future 9. Love For Sale 10. Passengers