Orion’s Reign: The Bonus Sessions (ep)

Het Griekse gezelschap van Orion’s Reign startte hun muzikale weg zo’n twintig jaar geleden. Ze brengen symfonische power metal waarmee ze epische fantasie verhalen vertellen. Meestal is dit in de vorm van een demo, single of ep, want ze zijn karig wat het uitbrengen van full albums betreft: ‘Nuclear Winter‘ in 2008 en ‘Scores of War‘ in 2018. Met ‘The Bonus Sessions’ komt er (alweer) een ep bij, die slechts drie tracks bevat. Het gaat eigenlijk over bonus tracks van de heruitgebracht album uit 2018. En als we eerlijk zijn, een (halve minuut) intro naar twee covers: Skyrim’s ‘Dragonborn’ en Slayer’s ‘Raining Blood’. Voor deze covers werd de krachtige vocalist Francesco Cavalieri (Wind Rose, Fairyland) erbij gehaald. Daarnaast vervolledigen de grondleggers gitarist Micheal, drummer Noel en keyboardspeler Kirk samen met gitarist George de line-up. De intro zet een sfeer neer, precies alsof we ten midden het slachtveld staan. ‘Raining Blood’ valt binnen en de traditionele agressieve riffs vallen wat sneller aan dan we ze bij Slayer kenden. Hier zit het nummer veel mooier verpakt in een symfonisch power metal jasje, met een ganse reeks toeters en bellen. Persoonlijk ben ik minder fan van Slayer’s agressieve thrash metal en daarom vind ik het een betere versie. Ik vrees dat er weinigen mijn mening zullen volgen, maar “les goûts et les couleurs on ne discute pas”. Ook ‘Dragonborn’ zit in een epische jasje en gaat daardoor een stukje richting musical. We horen twee knap uitgevoerde covers, maar eigenlijk mag een band op dit niveau wat meer eigen materiaal uitbrengen.

Rocking Klingon (80)

Pride & Joy Music

Tracks: 1. Way To Purgatory 2. Raining Blood 3. Dragonborn