Bloodywood: Rakshak

Bloodywood is een band uit Indië die een mix brengt van metal, rap en (Indische) folk invloeden daar doorheen mixt. Op ‘Rakshak’, het nieuwste album van dit gezelschap krijg je tien tracks te horen waarvan er vijf eerder al als video te vinden zijn op het wereldwijde web zodat je, vooraleer tot aankoop van dit album over te gaan, al een goede indruk kan krijgen waarvoor Bloodywood staat. Wij gaan eerlijk zijn: sommige fragmenten winden we helemaal de “max” en gaan dan ook enorm uit de bol als die langs komen, maar meestal blijven we wat wezenloos achter. Eerst en vooral is er het feit dat we niet zo’n fan zijn rap of rap metal. Ten tweede komen er een aantal typische Indische accenten aan bod die we niet altijd even geslaagd vinden. Ten derde worden veel teksten afgehaspeld in de moedertaal van de drie heren, zodat we alvast geen flauw idee hebben waarover Bloodywood het ook maar kan hebben. Langs de andere kant moeten we toegeven dat sommige stukken echt wel opzwepend klinken en dat het dan ook heel moeilijk is om niet mee te gaan in een aanstekelijke rondedans waar een opzwepende kracht voor een pak positieve energie zorgt. Maar kijk, die momenten zijn, naar onze smaak dan toch, in de minderheid. Meteen de reden dat we toch wel erg sceptisch staan tegenover dit album en deze band. Wie wel houdt van deze toch wel eigenzinnige mix (rap / metal / Indische folk) kan ook al 8 maart 2022 in zijn / haar agenda aankruisen, want dan is het gezelschap te zien en te horen in La Madeleine te Brussel. Dat natuurlijk als de opgelegde restricties rond het corona virus het toelaten uiteraard.

Luc Ghyselen (70)

Independent release

Tracklist: 1. Gaddaar 2. Aaj 3. Zanjeero Se 4. Machi Bhasad 5. Dana-Dan 6. Jee Veerey 7. Endurant 8. Yaad 9. BSDK.exe 10. Chakh Le