Moonscar: Blood Moon

‘Blood Moon’ is het debuut van Moonscar, een project van de Griekse artieste Maria Brkc die alle instrumenten en alle vocalen voor haar rekening neemt. Het album was eerder al via download verkrijgbaar op de bandcamp pagina, maar wordt nu door Supreme Music Creations op vinyl en als cd op de markt gebracht. Het zes tracks tellend album werd daarvoor nog eens extra onder handen genomen door George Emmanuel op gebied van mastering en mixing. Zo verkrijgen we hier een top luisterervaring die de sound van Moonscar, een mix van atmospheric black metal met wat gothic elementen, heel mooi in de verf zet. Dat de dame van vele markten thuis bewijst dit werkstuk in ieder geval. Heel mooie rustige sfeervolle fragmenten worden afgewisseld met krachtig, donker en dreigend geweld waar blastbeats, stuwende basslijnen, krachtige riffs en heel knappe, krachtige en best wel rauwe, dreigende vocalen deel van uit maken. Precies eigenlijk zoals we graag onze portie atmospheric black metal opgediend krijgen. Dat we niet alle ideeën even hoog inschatten, is niet zo erg, want het het geheel slaagt er ons overduidelijk wel in om ons te overtuigen. Zo vinden we een pak passages tijdens ‘Darkest Desire’, waaronder stukjes waar haar stem danig vervormd wordt, maar zus en zo. Daar staat tegenover dat we bijvoorbeeld de koorzang tijdens ‘Mortis Ex Animae’ best wel erg geslaagd vinden. Maar als een band / project erin slaagt om zo’n debuut af te leveren, kunnen we nog veel verwachten. We kijken dus reeds met argus ogen uit naar een vervolg op deze ‘Blood Moon’ want Moonscar heeft duidelijk bestaansrecht.

Luc Ghyselen (78)

Supreme Music Creations SMC 025

Tracklist: 1. Blood Moon 2. Dim Light 3. Darkest Desire 4. Mortis Ex Animae 5. Fate’s Call 6. Abyssal Eclipse