Serpent Lord: Apocrypha

Het Griekse Serpent Lord is een occult heavy metal band opgestart in 2016 die zijn inspiratie haalt bij o.a. Deense Mercyful Fate, Het Britse Satan en het Zweedse In Solitude. Met ‘Apocrypha’ is het gezelschap aan zijn tweede full-album toe gekomen. Opener ‘The Final Horseman’ zet eigenlijk al meteen de toon. Traditionele heavy metal met een occult thema en met vocalen die van krachtig en clean naar heel hoog schieten. Op dat laatste vlak doet dit Serpent Lord dus in eerste instantie denken aan Mercyful Fate, al moeten we er bij vermelden dat Marios Arikas niet zo krachtig uit de hoek komt als King Diamond, en hij deze stemmen “truck” niet zo vaak toe past. Toch neemt dit niet weg dat we het stem timbre van Marios best wel kunnen smaken. Voor het overige krijgen we een stevige en solide basis te horen van bass (Konstantinos Sotirelis) en drums (???) waarop krachtige riffs worden neergezet. Voeg daar dan dus die best goede stem van Marios aan toe en de knappe gitaarsolo’s van de tandem Giorgos Terzitanos en Lazaros Bouroutzoglou en je verkrijgt een best wel knap opgebouwd, zij het ook genre gebonden heavy metal album. Kracht en mooie melodielijnen worden hier vakkundig samengebracht en zo ontstaat een best wel aanstekelijk geheel ondanks de eerder occulte teksten. In ieder geval levert Serpent Lord hier negen knap opgebouwde tracks af. Fans van eerder genoemde bands of van heavy metal in het algemeen zullen hier een tijdlang zoet mee zijn. Als extra aandachtstrekker zorgt Serpent Lord ook nog voor een vocale gastbijdrage als Stu Block (Iced Earth) een stukje komt meezingen tijdens ‘Divine Plane’. Wereldschokkend is dit tweede full-album van Serpent Lord absoluut niet, maar, daarin zijn we ook eerlijk, we hebben al mindere albums gehoord.

Luc Ghyselen (72)

From The Vaults

Tracklist: 1. The Final Horseman 2. Divine Plane 3. Hail To Nothingness 4. Love Covenant 5. Inner Darkness 6. Damned To Live 7. Evil Source 8. Humanity’s End 9. Cursed Roots