Demonic Temple: Through The Stars Into The Abyss

Black metal fanaten, en zeker diegene die ook teksten over het occultisme en de dood weten te waarderen, zullen ongetwijfeld het Poolse Demonic Temple een warm hart toedragen. Met hun derde full-album slaat het duo, N.D. (drums, vocals) en M. (gitaar), weer ongenadig hard en brutaal toe. Slechts vijf tracks, goed voor iets meer dan een half uur zwartgeblakerd geweld, telt hun nieuwste werkstuk, maar dit is, naar onze smaak, meer dan voldoende om alle poorten van de hel te openen zodat alle demonen er mooi uit kunnen ontsnappen. Openen doen de heren met het korte instrumentale ‘Nox / Intro’ waar je kippenvel van krijgt wegens het onheilspellende geluid dat de heren over je heen draperen. Hun ├ęchte kille, duistere en dreigende sound laten ze pas op je los middels de eerste tonen van ‘Through The Stars Into The Abyss’ dat zowat een blauwdruk vormt voor wat nog komen moet. Een enorm dreigende en in duisternis gehulde stem, kille en krachtige riffs en stevige drumpatronen vormen het decor waardoor de heren van Demonic Temple je heen leiden. Wie tekenen van angst vertoont wordt onherroepelijk achter gelaten in de duisternis. Wij zijn ternauwernood aan de duisternis ontsnapt en nog steeds lopen de kille huiveringen ons over het lijf. Dat we dit album niet gaan aanbevelen aan een toevallige voorbijganger spreekt voor zich, maar black metal adepten die ook niet vies zijn van het occulte daarentegen kunnen dit aan hun collectie toevoegen. Wij vinden het enkel spijtig dat de vocalen, naar onze smaak dan toch, net iets te diep in de mix zitten. Anderzijds zorgt dat er ook voor dat het onheilspellende karakter van het album intact blijft. Wij hebben de door Demonic Temple uitgestippelde reis alvast doorstaan en weten nu met elke nieuwe luisterbeurt wat ons te wachten staat: een helse trip naar de diepste krochten van de hel.

Luc Ghyselen (82)

Putrid Cult / Dark Horizon

Tracklist: 1. Nox / Intro 2. Through The Stars Into The Abyss 3. Night Of Everlasting Fire 4. Secret Temple Of Invisible Light 5. Proclaiming The Truth Of The Other Side