Rebellix: Serpent’s Kiss (ep)

Waar de ene beschrijving over Rebellix spreekt over melodieuze metal, staat op andere plaatsen dat we met een thrash metal band te maken hebben. Wat het ook moge zijn, ‘Serpent’s Kiss’ is de nieuwste spruit van deze Finse band, die na hun start in 2013 al eerder een demo en een ep uitbrachten. Het lijkt erop dat ze hun horizon nog aan het verkennen zijn. Met “ze” bedoel ik zanger/gitarist Samuel Honkavaara (Sammy Dee G), gitarist Tomi Lappalainen (Tomi Lapland), bassist Kimmo Keipinen en drummer Mikael Leinonen (Michael Lennox). De volledige ep, die vier nummers bevat, is op Youtube te vinden dankzij het platenlabel, die hiermee meer bekendheid wenst te krijgen voor deze rockers: https://www.youtube.com/watch?v=6n5YNaUzUMY. Maar het gaat natuurlijk meer over het titelnummer zelf, wat ook apart als effectieve video te vinden is: https://www.youtube.com/watch?v=yWh8P2bqFI8. Een pak agressie die losbarst in een uptempo jasje, mooi verpakt in een wervelend arrangement dat nu en dan wat naar adem snakt. Het is ruig en hard. De virtuoze gitaarversieringen vullen de brutaal aanvallende riffs mooi aan. Een ratelende bas zorgt voor diepte. Het nummer gaat over hoe moeilijk het leven soms kan zijn en hoe je je pijn gewoon kunt verdrinken in een wrede levensstijl. ‘Fuck You’ zou je kunnen zeggen, maar dat doen de heren zelf meerdere keren in het volgende nummer. Een cool nummer met wellicht de meeste “fucks” die ik ooit in een nummer gehoord heb. Opnieuw een pak agressie die uitgespuwt wordt, deze keer wat dieper. ‘Play The Game’ en het zeven minuten durende slotnummer ‘Hail To The Sky’ zijn wat meer richting heavy metal en de verrassende outro zag ik niet aankomen. De ep was een twintig minuten durende passage van aanstekelijke en melodieuze thrash metal. De heren zijn klaar voor een volledig album!

Rocking Klingon (75)

Inverse Records.

Tracklist: 1. Serpent’s Kiss 2. Fuck You 3. Play The Game 4. Hail To The Sky