Daxma: Unmarked Boxes

Daxma is een post metal band uit Oakland, Californië, opgericht in 2016 en ‘Unmarked Boxes’ is hun tweede full album. Maar hun sound is meer dan post rock alleen. We horen ook invloeden van lichte doom en sporadisch een vleugje lichte post black metal wat tot een heel leuke sound zorgt. Bij deze band is de zang eerder ondergeschikt aan het instrumentale. Men moet het vooral hebben van lange, zeer mooie gitaarstukken. ‘The Clouds Parted’ opent dit album met verve en is tevens het langste nummer: bij wijlen doet het tempo aan de lichtere Alcest denken maar er zijn meer rustiger momenten en tempowisselingen, genre de nieuwere Anathema. Wat ergens logisch is gezien de lengte van het nummer. Ook gaat het nummer soms de erg trage kant op waardoor het geduld van de luisteraar wat op de proef wordt gesteld, maar het is zeker de moeite waard. ‘Hiraeth’ is in diezelfde trend onder te brengen, maar duurt zelfs nog enkele minuten langer. En zo gaat het album eigenlijk constant verder: veel lange, muzikale stukken. Zeker voer voor fans van lange, zweverige gitaarpartijen in combinatie met goed drumwerk en hier en daar wat dromerige zang. In het genre van de atmosferische post rock is Daxma zeker een goede band, al zal het voor veel metal fans te zacht en mogelijks wat te langdradig zijn. Dit is muziek om te ontstressen te onthaasten en weg te dromen in een luie zetel .

Bart Verlinde (78)

Blues Funeral / Majestic Mountain Records

Tracklist : 1. The Clouds Parted 2. And The Earth Swallowed Our Shadows 3. Hiraeth 4. Saudade 5. Anything You Loose 6. Comes Back In Another Form