Bonded: Into Blackness

Het zat het Duitse thrash metal gezelschap Bonded niet echt mee toen hun debuutalbum, ‘Rest In Violence’, begin januari 2020 op de markt kwam. Net toen de heren – Marc Hauschild (bass), Chris Tsitsis (gitaar), Ingo Bajonczak (vocals), Markus “Makka” Freiwald (drums) en Bernd “Bernemann” Kost (gitaar) – dachten aan een tournee om dat album extra te gaan promoten, sloeg het noodlot keihard toe middels de door iedereen gekende pandemie. De heren willen echter van heen wijken weten en zorgen meteen voor een nieuw, tweede album. ‘Into Blackness’ is een heel stevige en energiek klinkende streep thrash metal geworden met pakken agressie en toch ook oog (en oor) voor melodie. De heel krachtig klinkende instrumentale intro ‘The Arsonist’ nodigt ons meteen uit om het album heel duidelijk te checken. Wat volgt zijn tien tracks die elke thrash metal fan zal weten te waarderen, waar kracht en agressie hand in hand gaan, maar waar ook ruimte is voor melodie die zich het best manifesteert tijdens de gitaarsolo’s. Voeg daar heel krachtige, lichtjes ruw, klinkende vocalen aan toe en je zit goed voor een heel gedreven en energiek rit met de nodige variatie in tempo en ritme om te blijven boeien. Waar de heren echt op hopen – en wij na de nodige luisterbeurten ook al – is om dit album wel te mogen / kunnen ondersteunen dankzij een tournee. U weze alvast gewaarschuwd dat Bonded heel energiek, gedreven en krachtdadig uit de hoek komt. Train dus ondertussen je nekwervels middels dit full-album, oefen je kunsten als luchtgitarist en ontdek de teksten zodat je die massaal kan meebrullen. Nog het vermelden waard is het feit dat de eerste “limited edition” persing van het album twee extra nummers telt en dan ook af klokt op iets meer dan vierenvijftig minuten.

Luc Ghyselen (90)

Century Media

Tracklist: 1. The Arsonist 2. Watch (While The World Burns) 3. Lilith (Queen Of Blood) 4. The Holy Whore 5. Division Of The Damned 6. Into The Blackness Of A Wartime Night 7. Destroy The Things I Love 8. Final Stand 9. Ill-Minded Freak 10. Way Of The Knife 11. The Eyes Of Madness