TAO: Prophecy

TAO is, voor ons dan toch, een gloednieuwe band gevormd door Karen Fell (vocals), Chris Gould (gitaar) en Dave Rosingana (bass). Op dit debuutalbum worden ze verder ondersteund door Brian Webster (drums) en Darrel Treece-Birch (keyboards). Die laatste ken je misschien wel van Ten. En wat meer is, ook zijn band mate Gary Hughes maakt hier zijn opwachting tijdens ‘Prophecy’ en ‘Nazarene’ als backing vocalist en toetsenist. En Gary staat ook in als producer van dit debuut. Dan zijn de verwachtingen, zeker bij liefhebbers van melodic hard rock / melodic rock, meteen vrij hoog gespannen. Ook bij ons, maar toch krijgen we op dit album niet echt wat we verwacht hadden. We gaan geen van de elf tracks afbreken, maar hadden een pak meer kracht en energie verwacht. Nu kabbelt elke track mooi verder met heel soms een kleine opflakkering op gebied van kracht. Maar wij zullen dit debuut van TAO toch eerder in het vakje melodic pop / rock onderbrengen en dan staan ze wel in goed gezelschap van bijvoorbeeld Roxette, Pat Benatar, Bonnie Tyler, en misschien zelfs Heart om het maar bij die vier acts te houden. Nadeel is wel dat TAO hier bijlange na geen “klassieker” heeft afgeleverd en dat de band dus nog een tijdlang in de schaduw zal staan van female fronted melodic rock (pop) bands die wel al een of meerdere grote hits hebben afgeleverd. We willen wel meegeven dat Karen over een mooie stem beschikt, dat het gitaarspel van Chris best wel goed is en dat bass en drums voor ene mooie basis zorgen.

Luc Ghyselen (68)

Tarot Label Media

Tracklist: 1. Nobody But You 2. Rock Brigade 3. Angels And Clandestine Fools 4. Breathe In, Breathe Out 5. Fire In The Sky 6. Might Just Break Your Heart 7. Prophecy 8. Fight Club 9. Nazarene 10. Gone Forever 11. Angels And Clandestine Fools (remix)