Belore: Artefacts

Belore, een (atmospheric) epic black metal project van Aleevok, is met ‘Artefacts’ reeds aan zijn tweede full-album toe. Het debuut, ‘Journey Through Mountains And Valleys’, kwam in januari 2020 in de winkelrekken en gaf de aanhoorders een heel knappe muzikale blik op het (sub)genre met teksten waarbij hij inspiratie haalde uit de middeleeuwen en fantasy verhalen. Op ‘Artefacts’ gaat hij op die weg verder. Terwijl het debuut acht tracks telde, krijg je er nu zes te verwerken die even mooie beelden oproepen als wat het debuut deed. Opener ‘Tale Of A Knight’ zet al meteen alle krijtlijnen uit en de volgende vijf tracks kleuren daar schitterende plaatjes mee in zodat Belore een schitterend tweede full-album heeft afgeleverd die fans van het (sub)genre zeker aan hun “wanted-lijstje” moeten gaan toevoegen. Track na track weet Aleevok ons te boeien middels mooi opgebouwde nummers waar hij speelt met melodielijnen, kracht en dreiging. Ook de contrasten zacht en hard én licht en duisternis worden niet onbenut gelaten. Het levert zes eerder lang uitgesponnen tracks op die geen moment vervelen en waar je aandacht geen schijn van een kans maakt om weg te glippen. Met andere woorden: Belore zet na een heel knap debuut zijn muzikale reis even sterk, om niet te zeggen “nog iets beter”, verder. Zou Aleevok het ook zien zitten om zijn werk met Belore ook te brengen tijdens live concerten?

Luc Ghyselen (90)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Tale Of A Knight 2. Artefacts Of Power 3. The Fall Of Endeor 4. Moonstone 5. A New King For Therallas 6. Glorious Journey