Bleeding Sorrow: Drowning

Bleeding Sorrow is een compleet nieuw project van Mortcer die ook al actief is bij Vagrond. Bij dat laatste gezelschap krijg je een mix van black metal en ambient te horen. De nummers die hij presenteert op het debuut onder de naam Bleeding Sorrow kan je eerder in het vakje atmospheric post black metal kwijt. Dat er dan ook heel rustig en kalm geopend wordt, mag geen verbazing opwekken. ‘Grief’ zorgt voor de klanken van een ruisende zee en rustgevende akoestische gitaarklanken. Met ”Sombre’ valt hij met de deur in huis middels een heel energiek en gedreven tempo dat aangevuurd wordt door snelle drumpatronen en krachtige riffs. Wij vinden het wel iets hebben tot Mortcer er ook zijn heel schelle vocalen over drapeert. Wij kijken eerst even of de aansluiting van de hoofdtelefoon nog wel perfect zit, en als we zien dat die inderdaad nog perfect zit, besluiten we al even vlug dat het vocale aspect aangewend bij Bleeding Sorrow niet aan ons is besteed. Let wel, het puur muzikale kan ons echt wel bekoren ondanks de heel repetitieve riffs. Zo’n halfuurtje lang probeert Bleeding Sorrow ons zo alsnog te overtuigen, maar het kalf is ondertussen verdronken en daar zijn die schelle vocalen debet aan. We willen enkel nog meegeven dat men in de bijgeleverde promo talk voor dit album eigenlijk de sound van dit project perfect omschrijft: “… The songs are a deeply emotional and melodic take on the genre. Cold guitar tones drenched in reverb create a symphony of sadness, heightened by the shrill wailing vocals, while upbeat drum patterns provide an uplifting feel”. Helaas kan Bleeding Sorrow ons alvast er niet mee overtuigen.

Luc Ghyselen (60)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Grief 2. Sombre 3. Drowning 4. Sorrow 5. Ripples 6. Surge