Bastard Of Loran: Beckoning The Red Moon

Met ‘Beckoning The Red Moon’ zorgt het Spaanse Bastard Of Loran, een symphonic black metal project opgestart in 2020, voor een eerste full-album. En toch zijn de heren – Alex “Femto” Vogel (alle muziek en productie) en Arnau “Londor” De Castro (teksten en artwork) – niet aan hun proefstuk toe want eerder werd reeds een drie tracks tellende ep vrij gegeven. Op ‘Beckoning The Red Moon’ krijgen liefhebbers van het (sub)genre acht mooi opgebouwde en afgewerkte tracks te verwerken waar kracht en melodie gekoppeld worden aan een driegende duisternis. Voeg daar de talrijke wisselingen in tempo en ritme aan toe en je verkrijgt een beklijvend album die geen seconde verveelt. Opener ‘Embraced By Her Queer Scent’ zet meteen de juiste toon en krijgt dan passende opvolging middels de zeven overige tracks. Op tekstueel vlak krijg je een donkere fantasy verhalen te horen over o.a. gevechten en vampieren, kortom met ideeën die tal van andere black metal bands ook weten te gebruiken. Ook op puur muzikaal vlak kan je echt over verrassingen spreken. Furieuze en energieke stukken worden afgewisseld met rustiger momenten. Gedreven stukken met een enorme drive en een massa aan bpm op de drums gaan hand in hand met momenten waar je kalmte en rust te horen krijgt middels sfeervolle symfonische stukjes. Zodoende ontstaan natuurlijk grote contrasten tussen licht en duisternis, rust en kracht, dreigend en sfeervol. Misschien kleurt deze ‘Beckoning The Red Moon’ van Bastard Of Loran iets te mooi tussen de afgebakende lijntjes van het genre, maar dat neemt niet weg dat wij wel hebben genoten van dit iets meer dan een half uur durend werkstuk.

Luc Ghyselen (80)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Embraced By Her Queer Scent 2. Blood Rapture Under Twilight 3. The Hunter 4. Beckoning 5. Blood Moon And Aborted Children Of The Cosmos 6. The Race Towards Evolution 7. Unspeakable Sins On Forgotten Shores 8. Nightmare Slain – Liberation