Theatres Des Vampires: In Nomine Sanguinis

Theatres Des Vampires … de naam vertelt eigenlijk alles wat je moet weten: theatraal en gothic. Voeg er nog een stevige scheut industrial metal aan toe en voila je hebt Theatres Des Vampires. Vooral live is de band de moeite waard voor de liefhebbers van wat ik net omschreef. Voor fans van klassieke metal of extreme metal zal dit wellicht geen ‘wow’ ontlokken. Nochtans is de band niet de eerste de beste. Ze bestaan reeds geruime tijd en in die tijd brachten ze menig album uit. Dit is het elfde album in vijfentwintig jaar tijd. Het Italiaanse Theatres Des Vampires werd in 1994 opgericht door Alessandro “Lord Vampyr” Nunziati, nadat hij de band VII Arcano had verlaten. Allessandro is er al een tijdje niet meer bij. De kern van de band is nu Zimon Lijoi, Sonya Scarlet en Gabriel Valerio. Vooral zangeres Sonya is een opvallende verschijning met haar ietwat onschuldig klinkende stem en minder onschuldige kinky outfit. Vandaar dus, live zien die handel. Goed, we zijn natuurlijk benieuwd wat het nieuwe album ons brengt. Ik zou durven stellen … niets dan goeds. De eerste twee nummers zijn aanstekelijk als Covid-19. Ik ben er zeker van want ik heb ze een vijftal keren moeten aanhoren, omdat ik tegelijkertijd met iets anders bezig was dan luisteren en dus getrakteerd werd op een aantal rondjes ‘repeat’. Maar … zelfs vijf keer na mekaar … geen enkel probleem. Je kan gerust door gaan tot laatste nummer ‘Till The Last Drop Of Blood’. Mijn enige punt van kritiek is misschien het gebrek aan variatie. De plaat is zeer homogeen en er zijn dus geen nummers die eruit steken, gelukkig ook niet in negatieve zin. Alleen de laatste twee nummers bieden een ietwat ander geluid. Had de volgorde van de nummers anders geweest, dan zou dit misschien minder opgevallen hebben. Maar Theatres Des Vampires mag gerust zijn. Ze hebben wederom een fijn plaatje bijeen geschreven dat zeker mijn collectie zal vervoegen. En laat ons hopen dat ze uit hun vampierenhol komen om ons nog eens het bloed sneller te doen stromen.

Frederik Blieck (85)

Scarlet Records SC 400-0

Tracklist: 1. Death In Venice 2. Endless Darkness 3. Christina 4. The Bride Of Corinth 5. Lady Bathory 6. My Cold Heart 7. In Nomine Sanguinis 8. Golden Cage 9. The Void Inside 10. Till The Last Drop Of Blood