Bring To Bear: Light And Shadow (ep)

Het Britse Bring To Bear brengt met ‘Light And Shadow’ hun debuut ep uit. En dat is meteen een voltreffer. Een heel leuke mix van symphonic metal gecombineerd met folk en een vleugje melodic death. Laat de zangeres Izabela Smyt dan nog behept zijn van een erg goede stem dan weet je dat dit prima muziek is. Invloeden van Leaves Eyes, Nightwish, Cellar Darling, Korkiplaani en een vleugje Eluveitie zijn zeker aanwezig en de band krijgt daardoor een heel leuke, opzwepende sound waarbij je de benen niet kan stilhouden. Ik heb deze korte ep al grijs gedraaid en ik word er telkens weer vrolijk van. Het is nu reikhalzend uitkijken naar een full-album. Deze band zal zeker op festivals voor de nodige ambiance zorgen. Gezien er maar een klein beetje melodic death met grunts aan te pas komt is dit zeker een band die een groot publiek kan aanspreken.

Bart Verlinde (85)

Independent Release

Tracklist: 1. The Shadow Ruse 2. No One Knows 3. From The Abyss