Visions Of Atlantis op 8 december in De Verlichte Geest.

Onder de algemene noemer “When All Wandering Ends” zorgt het van oorsprong Oostenrijkse Visions Of Atlantis voor een kleine tour doorheen Duitsland, Zwitserland en België. In ons eigen landje staan twee data genoteerd en een daarvan is 8 december wanneer de drie bands – naast Visions Of Atlantis maken ook Victorius en Morlas Memoria deel uit van de tour – halt houden in De Verlichte Geest te Roeselare.

Morlas Memoira mag openen. Deze band is afkomstig uit het Duitse Dresden alwaar de band in 2013 werd opgestart. Het zevenkoppig gezelschap staat voor een mix van gothic metal en symphonic metal. Een eerste full-album, ‘Follow The Wind’, was er in 2014 en drie jaar later, in 2017 meer bepaald, zorgde het gezelschap met ‘Mine Of Pictures’ voor een opvolger. Wij, van MUSIKA, kennen Morlas Memoira niet echt en kijken dan ook uit naar wat deze band ons te bieden heeft.

Het eveneens Duitse Victorius kennen we wel bij MUSIKA. Deze power metal band werd in 2004 opgestart. In de discografie van dit gezelschap vinden we ondertussen vijf full-albums waarvan ‘Space Ninjas From Hell’ (Napalm Records) uit 2020 het meest recente is. De heren kiezen vaak voor een bepaald thema om hun albums op te bouwen. Zo fixeren ze op dat laatste album op ninja’s waar ze dan een fictief science fiction verhaal rond opbouwen. Eerder kwamen ook al dinosaurussen aan bod. Benieuwd hoe Victorius dit presenteert tijdens live concerten.

Onbetwiste “headliner” van dit trio is natuurlijk Visions Of Atlantis. Deze melodic / symphic power metal band werd in 2000 opgestart en kende al tal van wisselingen in de line-up zodat drummer Thomas Caser nu nog de enige overlever is. Tegenwoordig bestaat de line-up verder uit Clémentine Delauney (vocals), Herbert Glos (bass), Christian Douscha (gitaar) en Michele Guaitoli (vocals). Visions Of Atlantis zorgde ondanks die talrijke wisselingen toch voor een mooi gevulde discografie met o.a. zeven full-albums waarvan het heel knappe ‘Wanderers’ (Napalm Records) uit 2019 het meest recente is.

Liefhebbers van female fronted metal of symphonic power metal in het algemeen doen er dus goed aan om op woensdag 8 december naar De Verlichte Geest te Roeselare af te zakken. Meer info vind je https://www.facebook.com/events/de-verlichte-geest/visions-of-atlantis-victorius/762375944658036/