Feanor: Boundless I Am Free (ep)

Deze digitale vier tracks tellende ep van Feanor is een eigenlijk een heel mooi en prachtig hebbeding voor de absolute fans van de band. Bassist Gustavo Acosta is reeds de opstart van de band in 1996 de drijvende kracht achter dit heavy metal gezelschap. Hij heeft ook nooit zijn voorliefde voor Manowar onder stoelen of banken gestoken. En het feit dat hij een knappe song had geschreven die hij dan ook nog kan laten inspelen door ex-Manowar gitarist Ross The Boss ligt aan de basis van deze ep. Van ‘Boundless I Am Free’, want over dit nummer gaat het hier in eerste instantie, krijgt twee versies. De eerste dus een echte heavy metal versie met krachtige soepele vocalen van Sven D’Anna, stevige drumpatronen van Emiliano Wachs, schitterende begeleiding van bass en keyboards (Gustavo Acosta zelf) en het sublieme gitaarwerk van Ross The Boss. Daarna wordt die laatste tijdens de acoustic version in de schaduw gezet door enerzijds pianist Julio Awad en anderzijds door Diana Boncheva Kirilova een Bulgaarse violiste die ook instaat voor de strijkers arrangementen. Meteen bewijst Sven D’Anna doet hij ook rustiger en kalm uit de hoek kan komen. Meteen twee heel mooie versies van een en hetzelfde nummer die aantonen dat je met een uitstekende compositie vele kanten uit kan. Alle remmen vallen weer weg tijdens het heel krachtige, gedreven en energieke ‘I Have A Fever’ waar Eric Marullo, zoon van Manowar’s Eric Adams, plaats neemt achter de microfoon, terwijl het al even indrukwekkende gitaarwerk van de hand is van Walter “The Scorpion”. Die laatste mag de honeurs waarnemen tijdens het instrumentale afsluitende ‘The Scorpion Stings In Am’ waarin hij zijn flamenco invloeden aanwendt om ons te boeien. Vier tracks die eigenlijk drie verschillende facetten van Feanor in de kijker plaatsen en die een pak fans van zowel de band zelf als van Manowar en heavy metal in het algemeen plezier zullen doen. Wij hebben alvast genoten, u ook?

Luc Ghyselen (85)

Massacre Records

Tracklist: 1. Boundless I Am Free 2. Boundless I Am Free (Acoustic Version) 3. I Have A Fever 4. The Scorpion Stings In Am