Anima Hereticae: Ov Behest (ep)

De drie tracks tellende ep ‘Ov Behest’ is het debuut van het Finse Anima Hereticae, een trio dat pass het levenslicht aanschouwde in 2020, maar waarvan de leden pakken ervaring opdeden bij o.a. Aeonian Sorrow, Red Moon Architect, Paara en / of Frosttide om het maar bij die vier te houden. De drie nummers werden gecomponeerd door Taneli Jämsä (gitaar, backing vocals), terwijl de teksten het werk zijn van Ville Rutanen (bass, vocals). Teppo Ristola (drums) rondt het geheel af. Alhoewel, er zijn ook nog een heel pak symfonische en orkestrale ornamenten te horen en die werden gearrangeerd door Saku Moilanen die eerder o.a. werkte met bijvoorbeeld Wolfheart. Meteen ook een kleine vingerwijzing naar de sound van Anima Hereticae die het moet hebben van een mix van melodic death metal en black metal. Vanaf de eerste tonen van opener ‘Stone That Burns’ zijn wij in ieder geval in de ban van de sound van dit drietal. Eerst hadden we het nog een beetje moeilijk maar de heel rauwe en brutale vocalen, maar al vlug moeten we toegeven dat die perfect aansluiten bij de krachtige, dreigende en in duisternis gehulde sound van Anima Hereticae. Na zo’n wervelend begin kan het niet mis gaan en ook het titelnummer lost al onze verwachtingen moeiteloos in. Afsluiter ‘Constellation Of Capricorn’ doet er dan eigenlijk nog een schepje bovenop dankzij heel knappe wisselingen in tempo, ritme en kracht. Kortom, Anima Hereticae zorgt met deze drie tracks dat ze een band zijn waar we heel stevig rekening moeten houden als het aankomt op een mix van melodic death metal / black metal. Een debuut dat wij alvast bestempelen als een absolute aanrader in het (sub)genre! Graag meer van dat op een eerste full-album.

Luc Ghyselen (98)

My Fate Music

Tracklist: 1. Stone That Burns 2. Ov Behest 3. Constellation Of Capricorn