Crom: Into The Glory Land (ep)

Terwijl hij bij Dark Fortress speelde, begon Walter “Crom” Grosse te werken aan een solo-project, met een geluid dat ver af stond van de rauwe agressie die hij bij de Duitse melodieuze black metallers bracht. In zijn eigen muzikale weg werd de melodie doorslaggevend en werd bij het schrijven van nummers in zijn eigen epische Viking metal stijl beïnvloed door muzikant / songwriter Quorthon en de epische melodieën van het legendarische Bathory. Deze ep is het eerste werk sinds Walter “Crom” Grosse (ex-Dark Fortress) zijn epische heavy metal project tekende bij From The Vaults. Deze vijf nummers moeten we zien als een voorsmaakje voor een album dat midden 2022 gepland is. Twee gloednieuwe nummers van pure epische heavy metal en drie emotionele akoestische tracks laten de diversiteit van Crom horen met zijn eerste volledige line-up ooit. Walter Grosse (zang, koor, gitaar en bas) liet zich bijstaan door gitarist Steve Peyerl en drummer Thomas Hagl. Opener ‘Into The Glory Land’ schiet meteen met scherp als een gierende snarenplukker al bij de luttele eerste seconden toeslaat. De achtergrondkoren en opzwepende melodieën zorgen voor een melodieus en strijdvaardig arrangement. De metalriffs gaan door in ‘Riding Into The Sun’. Twee furieuze nummers die het vuur aan je schenen leggen. En dan draait het nagenoeg hondertachtig graden om. In ‘The Hanging Tree’ horen we hoe een breekbare vocalist met een minimum aan muzikale omlijsting crescendo van zich afbijt. Na een akoestische versie van ‘Wings Of Fire’ (oorspronkelijk verschenen op het album ‘Vengeance’ in 2008), wordt met ‘Song To Hall Up High’ afgesloten. Opnieuw een krachtige vocale performance die begeleid wordt door aangrijpende melodieën. In dit handvol nummers is Crom in staat om beelden op te roepen van machtige krijgers en verloren liefdes, alsook de epische strijd en tragische persoonlijke verliezen met wanhoop en ultieme verlossing als gevolg. Na drie albums is het gezelschap klaar voor een nieuw hoofdstuk waar ondergetekende al naar uitkijkt.

Rocking Klingon (80)

From The Vaults

Tracklist: 1. Into The Glory Land 2. Riding Into The Sun 3. The Hanging Tree 4. Wings Of Fire (acoustic version) 5. Song To Hall Up High