Running Wild: Blood On Blood

Liefhebbers van een mix van traditional heavy metal, speed metal en power metal kennen ongetwijfeld het Duitse Running Wild, een band die reeds in 1976 werd opgestart als Granite Hearts. In 1979 werd de naam gewijzigd tot Running Wild naar het Judas Priest nummer van het ‘Killing machine’ album (1978). In 2009 leek er een einde te komen aan Running Wild, maar een tweetal jaartjes zorgde bezieler, vocalist, gitarist (en de enige die alle wisselingen tijdens deze lange muzikale reis overleefde) Rock N’ Rolf voor een nieuwe start. Terwijl de band in de eerste periode o.a. voor veertien full-albums zorgde (er zijn ook een aantal compilaties en ep’s uit de eerste periode), gaan de heren tijdens de heropstart meer berekend te werk, want ‘Blood On Blood’ is pas het vierde full-album, terwijl de heren ook geen tournees meer doen maar enkel zorgvuldig festival appearances en een aantal losse concerten (vooral in Duitsland). Rock N’ Rolf zag ook wat voordelen door de corona pandemie want alhoewel de culturele sector zo goed als volledig stil lag, vond hij zodoende tijd om dit nieuwste werkstuk volledig te finetunen. Samen met zijn huidige kompanen – Peter Jordan (gitaar), Ole Hempelmann (bass) en Michael Wolpers (drums) – zorgt hij voor tien echt wel heel toegankelijke heavy metal nummers waarop je je luchtgitaar kan uittesten. Je kan natuurlijk naar hartenlust meebrullen en stevig staan headbangen. We bedoelen maar dat Running Wild heel trouw binnen de lijntjes van het genre blijft kleuren en ons alvast nergens heeft verrast. En dan, vinden wij dan toch, mist het album een of meerdere uitschieters die ons naar adem doen snakken. Nu rockt het het geheel knap en stevig verder, maar nergens springen we boven op de banken. Als dit voldoende voor je is, kan je natuurlijk je hartje ophalen. Wij daarentegen hadden toch graag iets meer gehoord dat wat hier afgeleverd wordt daar de toch wel platgetreden paden in het (sub)genre allerminst worden verlaten.

Luc Ghyselen (65)

Steamhammer / SPV

Tracklist: 1. Blood On Blood 2. Wings Of Fire 3. Say Your Prayers 4. Diamonds & Pearls 5. Wild & Free 6. Crossing The Blades 7. One Night, One Day 8. The Shellback 9. Wild, Wild Nights 10. The Iron Times (1618-1648)