Iku-Turso: At The Crack Of Dawn (ep)

Daar we nogal te spreken waren over het meest recente full-album, ‘Pakana’ (zie onze bespreking voor dit album elders op deze site), van Iku-Turso, een black metal gezelschap met leden uit zowel Finland als Nederland, vonden we het ook opportuun om deze drie tracks tellende ep van de heren even onder de loep te nemen. We worden eigenlijk al meteen op onze wenken bediend met een heel furieuze, energieke en gedreven Nederlandstalige versie van ‘At The Crack Of Dawn’. Niet dat we echt zitten te wachten op een Nederlandstalige versie, maar het voelt wel heel goed aan en je maakt er als Nederlandstalige reviewer extra connectie mee. ‘Wolf And The Night’, een nummer origineel door Ulver op de wereld losgelaten, gaat al even energiek, gedreven en zwartgeblakerd verder aan een furieus tempo. Een versie waar je ons steeds mag voor wakker maken. Het afsluitende ‘Aurorae (Outro)’ is een instrumentaal stukje dat eigenlijk, naar onze smaak dan toch, op tal van schijfjes kan en eigenlijk niet echt iets toevoegt aan de twee lekker knallende nummers die we eerst hoorden. Het zorgt eigenlijk een beetje voor een domper op de vreugde van de twee andere tracks.

Luc Ghyselen (80)

Independent Release

Tracklist: 1. At The Crack Of Dawn 2. Wolf And The Night 3. Aurorae (Outro)