Velvets: Velvets

Sami Mustonen en Sakari (Sakke) Vänttinen kwamen elkaar tegen in de Finse rockband Rokets. Sakke heeft eerder nog gespeeld in de hardcore band Locked Up en de country band Rusty Triggers. Sami deelt de hardcore achtergrond en begon zijn muzikale carrière als zanger van de heavy metal band United Seafood. Het dynamische duo besloot begin 2021 dat het tijd was voor een eigen project, getiteld Velvets. Het idee was oorspronkelijk om klassieke tijdloze pop ballads te maken, maar hun sound komt heel erg uit de jaren zeventig. Vocalist Sami schreef alle teksten. Alle muziek werd geschreven door Sakke, die ook gitaar, bas, drum, keyboard, percussie, achtergrondzang, alle opnames en mixen van het album voor zijn rekening nam. ‘Velvets’ telt slechts acht tracks, variërend van boogie woogie rock tot ballads. Het begint met enkele bluesy feelgood-riffs in ‘Honey’ en ‘Never Let You Go’. ‘Loved By You’ heeft dat typische herkenbare geluid, dat je bij een CCR ook zal vinden. Iets pittiger is het snellere rock’n’roll nummer ‘Hurricane’. Veel variatie dus, zelfs met een vleugje bluesy rock in ‘Delusion’. Het zorgt samen voor een klein halfuurtje herkenbaar geluid, al nam het voor mij toch wat tijd om je terug te katapulteren naar de seventies. Eens dit gelukt is, zal je deze schijf zalig vinden. Het album is zowel op cd als witte en roze vinyl te verkrijgen in een beperkte oplage.

Rocking Klingon (75)

The Sign Records

Tracklist: 1. Honey 2. Never Let You Go 3. Loved By You 4. Electric Ride 5. Hurricane 6. Light Of The Night 7. Summer Of Love 8. Delusion