Somnent: Gardens From Graves

Somnent is een band uit Fort Lauderdale, Florida, USA, opgericht in 2015. ‘Gardens From Graves’ is hun tweede full album. De band speelt een heerlijke mix van post rock, melancholische en melodieuze doom met flarden van funeral doom (dit vooral wat de zang betreft: diepe grunts). Het album opent met het wondermooie en rustige ‘Silhouette’, met sfeervolle post rock en mooie cleane zang. De mooie melodieuze en gevoelige sfeer gaat verder in ‘Acquiscence’ en ‘Despite The Scourge’ maar worden hier wel gecombineerd met wanhopige diepe grunts. Hier doet de band aan Draconian denken qua gevoel en ritme, weliswaar met mannelijke cleane zang. Echt wel heerlijke nummers. ‘Fragments’ is een heerlijk, ingetogen, supergevoelig nummer waar de zang niet slecht is maar toch niet echt super: hij kruipt niet onder je huid wat bij zulk een nummer vaak toch wel het geval is. ‘Gardens From Graves’ is opnieuw een strek staaltje melodic doom, traag kabbelend aan een leuk ritme waar cleane zang en grunts worden afgewisseld: mooi, mooi. ‘Blackened Heart’ is dan weer een rustig post rock nummer met op het einde een lichte tempoversnelling: ook weer een leuk en gevoelig nummer met mooi gitaarwerk. ‘Withered To A Shadow’ gaat de funeral doom toer op, gemengd met post rock en cleane zang. Opnieuw een sterk nummer. Al bij al een heel goed album voor fans van gevoelige muziek, post rock, melodieuze doom met hier en daar wat grunts. Goede nummers, goed gebracht en gespeeld: alleen mist de cleane zang soms wat een gevoelige snaar om helemaal top te zijn.

Bart Verlinde (83)

GS Productions

Tracklist : 1. Silhouette 2. Acquiscence 3. Despite The Scourge 4. Fragments 5. Gardens From Graves 6. Blackened heart 7. Withered To A Shadow 8. Resolve 9. Fragments Acooustic