Sarke: Allsighr

Gelukkig bestaat er zoiets als persnota’s en “Metal Archives” die betrouwbare info verstrekken voor de reviewer die een beetje de weg kwijt is. Zo vroeg ik me af de hoeveel albums Sarke nu al bijeen geschreven heeft, dit naar aanleiding van het nieuwe album, ‘Allsighr’. Zeven is het antwoord. Impressionant voor een band die al dertien jaar bestaat, zeker wanneer het stuk voor stuk goede platen betreft. Uiteraard verwacht je dan dat de nieuwe in het rijtje zal passen. Maar misschien voor zij die Sarke nog niet kennen, even plaatsen waarvoor Sarke nu juist staat. Sarke is eigenlijk een uit de hand gelopen nevenproject van Sarke, aka Thomas Berglie, bekend van Khold en een zekere Nocturno Culto die officieel Ted Arvid Skjellum heet en bij Darkthrone gitaar speelt en zingt. De stijl van de band is een mix van black metal, NWOBHM en speed metal. Een Sarke album duurt nooit geweldig lang, maar is een opeenvolging van rauwe rock ’n roll met een zanger die klinkt als familie van Cronos van Venom. Al kun je evengoed refereren naar Celtic Frost en Motörhead. ‘Allsighr’ biedt tien nieuwe nummers, die stuk voor stuk goed klinken, rauw en ‘in your face. Vooral het prominent aanwezig zijn van synths houdt het geheel boeiend. Vooral afsluiter, ‘Imprisoned’, illustreert dit mooi. Ik zou zeggen: “blind aanschaffen die handel!”.

Frederik Blieck (85)

Soulseller Records

Tracklist: 1. Bleak Reflections 2. Grim Awakening 3. Funeral Fire 4. Allsighr 5. Beheading Of The Circus Director 6. Through The Thorns 7. Glacial Casket 8. Sleep In Fear 9. The Reverberation Of The Lost 10. Imprisoned