Dødsdrift: Ødnis

Het Duitse Dødsdrift werd in het Noorden van Duitsland kortbij de Baltische zee opgestart in 2018. Na ‘Weltenszission’ uit 2019 komt dit black metal gezelschap eraan met zijn tweede full-album dat ze ‘Ødnis’ hebben getiteld. Het nieuwe album telt tien tracks die precies bieden wat je kan verwachten: krachtige en energieke nummers badend in kille duisternis. Op tekstueel vlak zoeken de heren het bij isolatie, verlies, oorlog en de krachten van de natuur. En zonder dat het gezelschap ons omver kan blazen, zijn we ons wel bewust van de kracht, de gedrevenheid en de duisternis die dit tweede album uitademt. We zullen ‘Ødnis’ zeker niet uitroepen tot het black metal album van het jaar, noch zullen we Dødsdrift bestempelen als dé band waar we op zitten te wachten, maar we moeten wel vermelden dat we vanaf de eerste tonen van opener ‘Fährde’ mee zijn gestapt in het intense en beklijvende avontuur dat de heren voor ons hebben uitgetekend. Daarmee bedoelen we dus dat geen van de nummers door de mand viel, dat we wel geen nummer hebben ontdekt dat er naar onze smaak bovenuit steekt, maar dat het volledige album een mooi en homogeen geheel vormt waar onze aandacht de kans niet kreeg om echt af te dwalen. De heren zorgen voor voldoende kracht, duisternis en kilte, brengen, waar nodig, de nodige variatie in tempo en ritme, en weten ons te boeien tot de afsluitende noten van ‘Enthauptet’. Een album dus dat zijn plaatsje kan opeisen bij liefhebbers van black metal.

Luc Ghyselen (78)

Vendetta Records

Tracklist: 1. Fährde 2. Schattenschafott 3. Ruß 4. Herbstluft 5. Laere 6. Der letzte Pfad 7. Moorbrand 8. Heimkehr 9. Adern des Abgrunds 10. Enthauptet