Imperia op 31 oktober in Hell te Diest.

Op zondag 31 oktober krijgt Hell, in de Nijverheidslaan te Diest bezoek van drie zogenaamde female fronted metal bands. Het is dan ook het vierde en laatste concert van een kleine tournee van het internationale gezelschap Imperia, een symphonic metal band ronde de Noorse vocaliste Helena Iren Michaelsen.

Maar vooraleer Imperia aan de beurt komt mag eerst het Franse gezelschap Beneath My Sins de debatten openen. Deze, ook al female fronted symphonic metal band, werd in 2015 opgestart in de buurt van de Franse hoofdstad Parijs. Beneath My Sins, met Emma Elvaston achter de microfoon, zorgde reeds voor twee full-albums waarvan ‘I Decide’ (Pride & Joy Music) dat vorig jaar op de markt kwam het meest recente is. Een review van dit album vind je alvast in onze rubriek “CD review”. Wij zijn alvast benieuwd hoe dit gezelschap zich live zal presenteren.

Het Belgische Cathubodua heeft minder geheimen voor ons bij MUSIKA. We zagen deze (epic) symphonic metal band al tal van keer aan het werk en zijn steeds onder de indruk van de kracht en de energie die de band tijdens live concerten uitstraalt. Cathubodua werd in 2013 in de buurt van Leuven opgestart en zorgde reeds voor een knappe ep (‘Opus I: Dawn’, 2016) en een heel sterk full-album: ‘Continuum’. Maar het is vooral tijden live concerten dat Cathubodua ons telkens opnieuw extra verrast.

Pas daarna is het de beurt aan Imperia. Imperia ging in 2003 van start en zorgde ondertussen reeds voor zes full-albums waarvan ‘The Last Horizon’ (Massacre Records, voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”), dat eerder dit jaar op de markt kwam, het meest recente is. Wij zijn alvast zeer te spreken over dat laatste werkstuk en kijken dan ook enorm uit naar een concert van Imperia, terwijl we stilletjes hopen dat ze eigenlijk het volledige nieuwe album op ons zullen loslaten. Dat zal wel het geval niet zijn, want Imperia heeft ook heel sterke nummers staan op hun vorige albums.

Dit lijken ons alvast drie uitstekende redenen om massaal af te zakken naar Hell te Diest. Zeker liefhebbers van (female fronted) symphonic metal hebben eigenlijk geen andere keuze. Meer info vind je alvast op www.helldiest.com