Between Worlds, feat. Ronny Munroe: Between Worlds

Between Worlds is een compleet nieuw project opgestart in 2019 door vocalist / componist Ronny Munroe (ex-Metal Church, Transiberian Orchestra) en toetsenist / componist Alessandro Del Vechio. De eerste die het tweetal aan boord brachten was Pete Alpenborg, een gitarist die Alessandro al een aantal keer hielp met het componeren. Een perfecte match dus om de stem van Ronny extra in de verf te gaan zetten. Daarna was het enkel een aantal gelijkgestemde zielen te vinden om dit project werkelijkheid te laten worden. Enter Jack Frost (lead gitaar), Alex Jansen (bass) en Michele Sanna (drums). En dan nog een paar extra gasten om wat muzikaal gewicht er aan toe te voegen en een pak luisteraars te trekken voor dit nieuwe project: John Lee Middleton (bass tijdens ‘No Escape’), Joel Hoekstra (lead gitaar tijdens ‘Soul Chaser’) en Chris Caffery (lead gitaar op ‘Angel’ en ‘No Escape’). Laatste “struikelblok” was een label vinden, maar ook dat was niet echt een probleem daar het Italiaanse Frontiers Music al heel vlug interesse toonde. Elf tracks worden op dit debuut gepresenteerd en inderdaad staat elke song in het teken van de stem van Ronny. Al mag je de verdiensten van zijn medemuzikanten natuurlijk niet onderschatten, want ook de gitaarsolo’s op elk nummer vragen steeds opnieuw je aandacht. Muzikaal mag je dit project in het vakje melodic heavy metal gaan onderbrengen waar kracht, energie en melodie samen worden gebracht tot een geheel. De, naar onze smaak dan toch, knapste nummers zijn die waar het tempo wat de hoogte wordt ingejaagd en waar er wat extra kracht aan toegevoegd wordt. Dat neemt niet weg dat ook liefhebbers van power ballades aan hun trekken komen. Al bij al levert dit een vrij gevarieerd album op dat liefhebbers van het (sub)genre over de streep moet kunnen trekken. Echte uitschieters ontdekten we echter niet, al moeten we ook toegeven dat miskleunen al zeker niet aan bod komen.

Luc Ghyselen (80)

Frontiers Records FRCD 1149

Tracklist: 1. Between Worlds 2. These Walls 3. Life Enough For Me 4. Times Of Change 5. No Escape 6. Soul Chaser 7. Angel 8. Beautiful Disaster 9. Flip The Script 10. Beneath The Surface 11. Calm Before The Storm