Inglorious: Heroine

Ondanks ik Inglorious een prima band vind en ik al hun albums regelmatig eens een draaibeurt geef, weet ik niet goed wat ik met ‘Heroine’ aan moet. Dit is immers een album van covers van hits gezongen door zangeressen. Hier komt weinig metal bij kijken al zijn alle nummers wel in een nieuw hard rock jasje gestopt. De nummers zijn muzikaal flink in orde en de zang van Nathan James is weer wereldklasse. Mogelijks zal dit album voor veel metalfans een brug te ver zijn : covers van Whitney Houston, Miley Cyrus, Christina Agueilera, Alanis Morisette, geef toe: daar zitten metalfans niet echt op te wachten. ‘Heroine’ is eerder voer voor een ruim publiek waar ook veel niet metalfans plezier zullen aan beleven. Mij komt dit album eerder over als een ode aan de fenomenale zangpartijen van Nathan James. De andere bandleden leveren prima werk maar de zang is hier primordiaal. Hun beste werk is het zeker niet, daarom is het metal genre te ver zoek, maar het is best een aardig tussendoortje, zeker als je van de zang van Nathan houdt. In feite is elk nummer wel goed gebracht. ‘Queen Of The Night’ swingt goed, ‘Barracuda’ heb ik altijd al een goed nummer gevonden al vind ik het origineel nog steeds beter. ‘Bring Me To Life’ van Evanescence klinkt ook prima in de oren. Je kan het een gebrek aan originaliteit noemen, andere zullen het een leuk idee vinden maar over de klasse van deze band kan niet getwijfeld worden: de zang is perfect en grandioos, én muzikaal zit alles snor. Maar geef mij toch maar hun eigen werk.

Bart Verlinde (80)

Frontiers Records FRCD 1148

Tracklist : 1. Queen Of The Night 2. Barracuda 3. Midnight Sky 4. Nutbush City Limits 5. Bring Me To Life 6. Fighter 7. I’M With You 8. I Hate Myself For Loving You 9. I Am The Fire 10. Time After time 11. Uninvited