Spirit Adrift: Forge Your Future (ep)

Het nieuwste werkstuk van het Amerikaanse Spirit Adrift is een drie tracks tellende ep geworden. Met ‘Forge Your Future’ bouwt Spirit Adrift verder aan een de uitwerking van hun sound waar heavy metal, doom en hard rock samensmelten. De knipogen in hun sound richting Black Sabbath en Ozzy Osbourne zijn duidelijk te horen, zonder dat de heren – Nate Garrett (bass, gitaar, vocals) en Marcus Bryant (drums) – klakkeloze na-apers zijn. Ze openen hier met met het mooi opgebouwde en best wel toegankelijke titelnummer, waar echo’s van Black Sabbath in te waar te nemen zijn. Voor ‘Wake Up’ heeft het tweetal dan weer goed geluisterd naar Ozzy’s ‘Crazy Train’ en daar is natuurlijk niets mis mee. Met afsluiter ‘Invisible Enemy’ blijven ze hun grootste invloeden trouw. Deze mooi opgebouwde track kent melodie, kracht en wordt gedreven en energiek gebracht. Liefhebbers van de het genre – laten we het traditional heavy metal noemen – en zeker van de band zelf hebben er met deze ‘Forge Your Future’ een leuk hebbeding bij.

Luc Ghyselen (75)

Century Media

Tracklist: 1. Forge Your Future 2. Wake Up 3. Invisible Enemy