Pluto Fest op 6 november te Oosterzele.

Op zaterdag 6 november 2021 is er een nieuwe editie van Pluto Fest, een festival georganiseerd door JH Pluto van Herzele. In zaal Amb8, in de Lange Ambachtstraat te Oosterzele worden die dag de deuren om 15u00 geopend. Zes bands mogen er dan het beste van zichzelf geven. We zetten die, trouw aan de MUSIKA waarden, even op een rijtje en geven je wat duiding.

Het Belgische Enchantress mag er de debatten openen. Dit vijftal, uit de buurt van Kortrijk, zorgt voor een mix van hard rock en heavy metal die nogal geschoeid is op de sound uit de jaren tachtig. Opvallend bij Enchantress is het feit dat een drumster de ezelsvellen teistert. Check alvast hun ep ‘Power’ uit 2019. We hoorden ergens dat dit het allereerste concert voor dit gezelschap zou zijn, meteen een extra reden om er vroeg bij te zijn.

Het eveneens Belgische Téras is afkomstig uit de buurt van Ternat en werd in 2016 opgestart. Het viertal dat de band uitmaakt zorgt voor modern thrash metal waarin je ook invloeden uit death metal en black metal in terug vindt. Téras zorgde ondertussen voor twee full-albums waarvan ‘Broken, Frayed Ends’ uit 2019 het meest recente is.

Iets compleet anders krijgen we van Revealed, een female fronted band die een mix brengt van melodic hardcore en metalcore. Revealed ging in 2017 van start in Leffinge, West-Vlaanderen. Het gezelschap deed eerder al ervaring in andere bands en zorgt voor rauwe, brutale nummers waar screams en grunts in voorkomen.

Uit de buurt van Asse komt dan de vierde Belgische band. Tensor werd er in 2017 opgestart door gitarist Jeroen D’Hauwers en zorgt voor een mix van progressive metal, death metal en thrash metal. Er was een twee tracks tellende demo in 2018 (‘The Collector’), terwijl er nu ook met ‘The Suicide Connection’ een eerste ep op de markt is gekomen. Wij zijn alvast benieuwd hoe Tensor het er vanaf brengt tijdens live concerten.

Het uit Düdingen, Zwitserland afkomstige Emerald heeft er al een lange muzikale weg op zitten. De band werd immers in 1995 opgestart en zorgt muzikaal voor heavy metal. Die weg resulteerde reeds in acht full-albums waarvan ‘Restless Souls’ (Rock Of Angels Records – voor bespreking check onze rubriek “CD review”) uit 2019 het meest recente is. Benieuwd of Emerald ons ook tijdens een live concert kan overtuigen.

Afsluiter van dienst is het Nederlandse The Monolith Deathcult. Deze band werd in 2002 opgestart en ging door het leven als een brutaal death metal band. Intussen is de sound wat gewijzigd zodat we The Monolith Deathcult tegenwoordig in het vakje atmospheric death metal kunnen stoppen. Voeg daar een pak elektronica aan toe en je weet wat we bedoelen. In de discografie van de band vind je o.a. zeven full-albums waarvan ‘V3 – Vernedering: Connect The Goddamn Dots’, dat eerder dit jaar op de markt kwam, het meest recente is.

Voldoende redenen alvast om je ticket(s) te bestellen. Meer info nodig? Check alvast de website van JH Pluto (Jh Pluto VZW (jh-pluto.be) of de facebookpagina van dit evenement (https://www.facebook.com/events/514951386320072)