Lindsay Beaver & Brad Sivers: Lindsay Beaver & Brad Stivers

Lindsay Beaver en Brad Stivers zijn twee van de rijzende sterren in de blueswereld die hier samen hun krachten bundelen. Lindsay Beaver zorgde in 2018 voor het opgemerkte ‘Tough As Love’-album op het Alligator Records label waar haar soulvolle stem en haar bluesy rockende rumsound furore maakten. Brad Stivers zorgde een jaartje eerder voor zijn opgemerkt debuutalbum. ‘Six’ zette zijn vocale talenten en knappe gitaarskills duidelijk in de kijker. Op dit titelloze album werken beide artiesten samen en zorgen voor twaalf tracks waaronder elf originele nummers die hun capaciteiten mooi in de verf zetten. Voeg daar de zorgvuldig gekozen gasten – Kirk Fletcher, Joe Murphy, Garrett Mason en Zach Zunis – aan toe en je verkrijgt een heel mooi opgebouwd album waar blues en roots liefhebbers een tijdlang zoet mee zullen zijn. Zelf houden we meer van de soulvolle stem van Lindsay dan van de iets rauwer klinkende stem van Brad. Daar staat tegenover dat Brad meer ruimte krijgt om zijn gitaarspel in de verf te zetten dan het toch wel mooie drumwerk van Lindsay. Natuurlijk leent een gitaar zich meer om die spotlight op te eisen dan een drumstel dat eerder voor een adequate begeleiding moet zorgen. Maar hoe je het ook bekijkt beide artiesten zetten hier hun beste beentje voor. Soms wat meer richting rockabilly, dan weer heel swingend, maar ook pure blues en zelfs een flinke dosis soul komt aan bod. Kortom, een mooie verzameling nummers die de talenten van dit tweetal nog eens mooi accentueert.

Luc Ghyselen (78)

Vizztone Records VT-LNB-01

Tracklist: 1. One Condition (feat. Kirk Fletcher) 2. I Know What To Do (feat. Joe Murphy) 3. Hesitate 4. See You Again (feat. Garrett Mason) 5. Getting Gone 6. Take It Slow 7. Be Alright 8. You’ve Got No Right (feat. Zach Zunis) 9. It’s Love 10. Somebody Else Will 11. Slim Pickin’ 12. You’re So fine