Demolizer: Upgrade (ep)

Sinds 2018 timmert het Deense Demolizer aan een muzikale carrière. Oké, de band heeft ook een voorgeschiedenis die terug gaat tot 2014 als Radtskaffen, maar wij “ontdekten” de band pas als Demolizer in 2020 dankzij het full-album ‘Thrashmageddon’ dat we echt wel goed, krachtig en energiek vonden (zie ook onze review van dat album). Nu is het viertal er reeds terug met een vier tracks tellende ep die mooi verder gaat op dat elan. ‘Ghoul’ opent meteen heel gedreven en energiek en zonder dat de heren vernieuwend uit de hoek komen, zorgen ze voor een heel krachtige en geslaagde thrash metal track. ‘Torture Insanity’ is een stuk minder energiek, maar stelt daar een pak extra kracht en dreiging tegenover vooraleer toch het gaspedaal meteen volledig, en misschien nog net iets dieper, in te drukken. ‘Get Out Of My Way’ start eerst nog aarzelend maar bruist al vlug mooi verder tot een energiek en gedreven nummer. Nog wat background vocalen zorgen ervoor dat het refreintje een bepaald “mee brul gehalte” krijgt. Eigenlijk een nummer dat precies klinkt zoals ze in het grote thrash metal boek vooropstellen en waar energie, kracht en gedrevenheid samen komen. ‘King Of The Hill’, waarmee het kwartet deze ep afsluit, doet daar in niets voor onder en bezorgt ons nog een extra adrenaline opstoot. Met andere woorden: Demolizer bevestigt al het goed wat we reeds noteerden over het debuutalbum en zorgt met deze ep voor een knappe opvolger die naar nog meer smaakt. We zijn dan ook razend benieuwd naar een live concert van de band.

Luc Ghyselen (90)

Mighty Music

Tracklist: 1. Ghoul 2. Torture Insanity 3. Get Out Of My Way 4. King Of The Hill