Rebel’s End: Sing To The Devil

Het uit de buurt van Antwerpen afkomstige Rebel’s End werd in 2016 opgestart en komt er nu aan met de opvolger van ‘Seeing Red, Seeing Dead’ uit 2017. Het viertal – Jef Wouters (vocals, gitaar), Rutger Van Elsen (gitaar, backing vocals), Stijn Yskout (bass, backing vocals) en Gunther De Beul (drums, backing vocals) – neemt je mee op een best wel krachtige trip doorheen hun muzikale spectrum dat zich situeert in een mix van sleaze, hard rock en heavy metal. Twaalf tracks lang, we tellen er de korte instrumentale intro ‘DCLXVI’ maar bij, zorgt het kwartet voor een krachtig geluid dat ergens wat doet denken aan WildHeart, maar dan net iets krachtiger, meer richting metal uit gaand. ‘DCLXVI’ opent, naar onze smaak, wat eigenaardig maar nodigt uiteindelijk toch tot luisteren uit en gaat naadloos verder in ‘Evil Eye’, een gedreven en energiek rocker die meteen de toon zet van de rest van het album. We horen stevig rockende nummers langskomen waarvan pakken energie uitstralen en die gedreven en enthousiast uit de speakers knallen. Stuk voor stuk nummers die voor een krachtige party kunnen zorgen met heel wat aanstekelijkheid die uitnodigt tot meebrullen, headbangen en luchtgitaar spelen. Toch komen er, naar onze smaak dan toch, nog wat mindere momentjes langs. Zo vinden we de outtro van ‘Rawhead’ maar zwakjes en opent ‘Outlaw’ nu ook niet zo denderend om het maar bij die twee voorbeeldjes te houden. Verder komen er, naar onze smaak, iets te veel clichés aan bod en zit er eigenlijk niet erg veel variatie in het aangebodene. Maar daar staat tegenover dat Rebel’s End voor een heel pak enthousiasme zorgt en als de heren dat tijdens een live concert kunnen overbrengen op het publiek, zit het wel snor voor Rebel’s End. Liefhebbers van het (sub)genre mogen al ons bezwaren gemakkelijk onder tafel vegen en kunnen dan een kleine veertig minuten intens gaan genieten.

Luc Ghyselen (70)

Pure Steel Records PSRCD 233

Tracklist: 1. DCLXVI 2. Evil Eye 3. Black Crow 4. Rawhead 5. Death & Destruction 6. Wayward 7. Outlaw 8. Blood From A Stone 9. From The Ashes 10. Inferno 11. End Of Me 12. Chernyy Voron