Denial Of Death: Unholy Trinity (ep)

Met ‘Unholy Trinity’, een vijf tracks tellende ep hoopt Denial Of Death zichzelf op de metalkaart te zetten. Denial Of Death is een gloednieuw project van Glauber Ataide die hier alles zelf doet, terwijl hij bij Morbid Prophecy voor bass en vocals zorgt. Het korte instrumentale ‘Pavor Nocturnus’ is een mooi opgebouwde intro die uitnodigt tot meer. En precies dat meer krijg je meteen met het energieke en gedreven ‘Spiritual Oppression’, een nummer waar dreigende en duistere klanken mooi samensmelten. Voeg daar de donkere lichtjes rauwe stem van de man aan toe en je begrijpt dat we wel iets voelen voor Denial Of Death. In de achtergrond komen ook wat vrouwelijke vocalen voor wat accentjes zorgen zodat een mooi geheel ontstaat dat je kan onderbrengen in het vakje black metal / death metal. Het energiek klinkende ‘Tempus Fugit’ gaat op de ingeslagen weg verder en kan ons al evenzeer overtuigen. ‘Unholy Trinity’ krijgt een iets langzamer tempo aangemeten wat ervoor zorgt dat je iets meer dreiging ontwaart, terwijl background vocalen voor een mysterieus randje zorgen. Afsluiter ‘The Day Of Revenge’ gaat op dit knappe niveau verder en laat nog eens horen hoe Denial Of Death denkt over een samensmelting van black metal en death metal met wat symfonische accentjes. Ons kan het project alvast over de streep trekken, want wij kijken nu reeds met argusogen uit naar een eerste full-album.

Luc Ghyselen (92)

Independent Release

Tracklist: 1. Pavor Nocturnus 2. Spiritual Oppression 3. Tempus Fugit 4. Unholy Trinity 5. The Day Of Revenge