Ctenizidae: …Of Rotting Soil And Spine

We krijgen hier van alles binnen op de redactie van MUSIKA: van heel bekende bands tot bands met namen waar we nog nooit van gehoord hebben. In die laatste categorie doen we soms “wonderbaarlijke ontdekkingen” en groeien sommige van die bands uit de persoonlijke favorieten. Anderen hadden we liever gewoonweg links laten liggen. In die groep hoort Ctenizidae thuis. Maar als je leest dat Ctenizidae staat voor black metal met een pak noise daar door heen gemixt, dan is onze aandacht al voor een deel getrokken. Voeg daaraan toe dat Ctenizidae uit de spinnenfamilie afkomstig is – het zijn valdeurspinnen – en je begrijpt misschien waarom Ctenizidae onze aandacht trok. ‘…Of Rotten Soil And Spine’ is een derde demo van dit project dat zes tracks telt die goed zijn voor een kleine twintig minuten hels muzikaal vertier. We gaan eerlijk zijn, na twee tracks gaven we de eerste luistersessie op. Wat is dat: een immens creepy aanvoelende sound met vocalen (?) die klinken alsof er tientallen of honderden van die valdeurspinnen op je afkomen. Nee, sorry, daar passen we echt voor. Ook de rest van de tracks klinkt ons even creepy en naargeestig in de oren en we missen de pure duistere dreiging van wat wij verstaan onder black metal. Deze ‘…Of Rotting Soil And Spine’ zal alvast onze platenkast niet meer uit komen!

Luc Ghyselen (10)

Nebular Carcoma

Tracklist: 1. Collapsing Inward, A Repugnant Existence… 2. That Which Feeds Upon The Weakened Host 3. Shrine Of Necrophagia 4. Liquefaction Seeps From Hidden Reaches Of Decrepit Void 5. Evil Crawls From The Sinew Of Decapitated Limbs 6. Thickening Of The Abyss