Devil’s Rock For An Angel op 25 september.

Devil’s Rock For An Angel, een metal festival waarvan de opbrengst gaat naar drie goede doelen, is er dit jaar op zaterdag 25 september. Zoals steeds gaat dit evenement door in OC In ‘t Riet te Zillebeke. Tien bands, waarvan negen Belgische, prijken op de affiche en zorgen voor een namiddag stevige en krachtige muziek. Bij MUSIKA krijg je even wat extra duiding bij de bands die de zaal zullen plat walsen.

Hunter mag openen en is een Oost Vlaams gezelschap dat in 2016 van start ging. Ze staan voor een mix van hard rock en heavy metal en zorgden in 2019 voor een titelloos debuutalbum.

De enige niet Belgische band is het Nederlandse Shuulak. Dit gezelschap zorgde reeds voor drie ep’s die hun visie op heavy metal mooi etaleren en die aantonen dat de band ondertussen ook groeit sinds hun opstart in 2014.

Liquid Therapy krijgt lovende kritieken als het gaat over hun debuutalbum (‘Breathe’ (2020)). Opvallend is het feit dat deze band moeilijk in een bepaald muzikaal vakje onder te brengen is. Op het debuut hoor je immers invloeden van grunge, over garage rock, over …, tot zelfs thrash metal. Wij, van MUSIKA, zijn dan ook razend benieuwd naar wat dit zal opleveren tijdens live concerten.

Sinds 2007 timmert het uit de buurt van Turnhout afkomstige thrash metal gezelschap Objector aan een muzikale carrière. Het kwartet zorgde eerder voor een demo en full-album. ‘Social Intolerance’ ligt sinds maart 2018 in de winkelrekken.

Sinds 2008 maakt Carrion zijn opwachting in death metal kringen. Dit viertal zorgde reeds voor twee full-albums waarvan ‘Time To Suffer’ (Mighty Music) uit 2018 het meest recente is. Maar het is vooral tijdens live concerten dat de band ons telkens over de streep trekt.

Sin Savage is een nog jonge Belgische band die pas in 2019 van start ging en dus door corona nog niet echt zijn volle potentieel kon laten zien. Naast een aantal singles, zorgde dit heavy metal viertal met ‘Lost In The Dark’ (2019) ook reeds voor een eerste ep

Signs Of Algorithm staat voor een mix van metalcore en deathcore dat ons, bij MUSIKA dan toch, vooral tijdens live concerten enorm kan boeien wegens het feit dat de heren er niet enkel stevig en krachtig tegenaan gaan, maar ook zorgen voor bakken gedrevenheid en energie.

Het uit de buurt van Leuven afkomstige Cathubodua zorgt voor symphonic metal met wat accenten folk metal. De band werd in 2013 opgestart en had met violiste Katrien Van den Hurk en vocaliste Sara Vanderheyden twee enorme troeven in de rangen. Die eerste is, net als een groot deel van de originele bezetting, er niet meer bij. De sound is iets krachtiger, iets meer metal geworden maar vocaliste Sara voelt zich nog steeds als een vis in het water bij Cathubodua, een band die tijdens live concerten ons telkens beter bevalt dan tijdens de uitgebrachte werkstukken waarvan het album ‘Continuum’ (Massacre Records) uit 2019 het meest recente is.

Reject The Sickness werd reeds in 2007 opgestart. Het gezelschap zorgt voor een mix van melodic death metal en metalcore en zorgt keer op keer voor knappe full-albums waarvan het eerder dit jaar uitgebrachte ‘While Our World Dissolves’ (Wormholedeath Records – voor bespreking zie onze rubriek “CD Review”) het meest recente is. Wij zijn dan ook razend benieuwd of de heren het album ook live even gedreven en energiek kunnen brengen.

Als afsluiter van Devils Rock For An Angel kiest de organisatie keer op keer voor een cover band. Dit keer is het de beurt aan Back To Back die voor een afterparty zal zorgen waar tal van bekende hard rock / heavy metal nummers zullen kunnen meegebruld worden.

Tien bands, elf redenen (de goede doelen, weet je wel) om er ook dit jaar bij te zijn op deze editie van Devils Rock For An Angel. Meer info vind je alvast op www.devilsrockforanangel.be of op sociale media.