Lexi Layne: Sinner & Saint (ep)

Lexi Layne is een singer songwriter die zich grag uitdrukt aan de hand van dark pop / rock nummers. Sinds 2019 werkt ze nauw samen met Clint Fowler (bass, gitaar). Het eerste tastbare resultaat van die samenwerking is deze vijf tracks tellende ep. ‘Dominate’ opent en neemt je mee op een muzikale reis waar elektronica, rock, pop en dark wave de mix van uitmaken. Echt overtuigend klinkt het niet, naar onze smaak. ‘Self Sabotage’ dan maar. We krijgen meer van hetzelfde met een nog iets meer naar pop neigende sound die enkel krachtiger mag klinken als mannelijke vocalen invallen tijdens het refrein, van zelf sabotage gesproken. ‘Bloodness’ is nog een stapje verder richting pop en doet ons nog minder. Het immens rustige begin van ‘Lost Soul’ doet ons naar de skip toets grijpen. Toch wachten we nog even af en wat blijkt: het nummer wint aan kracht, energie en volume. Het titelnummer ligt een beetje in het verlengde maar mag best wel gehoord worden wegens meer energie, gedrevenheid en kracht. Maar dan is ons oordeel eigenlijk al gevormd over dit debuut van Lexi Layne: (veel) te weinig om ons daadwerkelijk over de streep te trekken.

Luc Ghyselen (58)

Independent Release

Tracklist: 1. Dominate 2. Self Sabotage 3. Bloodless 4. Lost Soul 5. Sinner And Saint