Entierro: El Camazotz (ep)

Het Amerikaanse Entierro werd in 2010 opgestart als Treebeard, maar opteert sinds 2013 voor de naam Entierro. Sindsdien gaat het de band voor de wind wat bewijzen twee ep’s en een full-album zodat d eheren met ‘El Camazotz’ aan hun vierde werkstuk toe zijn. Terwijl men zich eerste nog muzikaal liet gelden aan de hand van een mix van stoner metal en doom kan je Entierro tegenwoordig in het vakje traditional heavy metal onderbrengen. De vijf tracks op deze ep bewijzen deze stelling in ieder geval. Je krijgt goed opgebouwde nummers te horen die mooi binnen de lijntjes van het genre kleuren. Dit betekent krachtige riffs, een goede stem, bass en drums die voor een solide basis zorgen en dit alles mooi afgewerkt met melodieuze gitaarsolo’s. Niets nieuws dus, maar wel heel goed uitgevoerd en daar het toch om. Vooral de knappe gitaarsolo’s zorgen er steeds voor dat er zich een brede glimlach rondom onze lippen vormt, al vergeten we ook de goede opbouw van de nummers niet. Ze sluiten deze ep af met een goede versie van Judas Priest’s ‘Call For The Priest’. Liefhebbers van traditional heavy metal kunnen dit schijfje aan hun “wanted” lijstje toevoegen.

Luc Ghyselen (80)

Independent Release

Tracklist: 1. The Penance 2. The Tower 3. The Past 4. El Camazotz 5. Call For The Priest