Progeny Of Sun: Dark Wanderer (ep)

Sinds 2017 probeert het Finse Progeny Of Sun voet aan de grond te krijgen in melodic death metal middens. De heren probeerden het in 2019 middels een zes tracks tellende titelloze ep . Nu is deze drie tracks tellende ep daar het vervolg op. ‘Eclipse’ opent rustgevend en zacht om na ongeveer een halve minuut zijn duivels te ontbinden. Drums en vocalen vallen in en je verkrijgt een uitbarsting van kracht en agressie met heel agressief klinkende vocalen. ‘Defiled’, het tweede nummer, beukt de deur meteen met volle kracht open en je krijgt een goede mengeling van melodie en pure kracht te horen. Dat de heren nog wat spelen met tempo en ritme komt het nummer enkel ten goede. Heel even doet een zanglijn ons wat denken aan Rammstein, maar van zodat dat idee in ons opkomt, verdwijnt het al weer. Het gezelschap blijft heel gedreven en energiek verder gaan de afsluiter van deze ep. Flarden van ‘Divine Treachery’ doet ons aan andere bands denken zonder dat we er echt onze vinger kunnen opleggen. Dat betekent dat Progeny Of Sun vrij mooi binnen de lijntjes van het (sub)genre kleurt, maar toch een eigen gezicht aan hun muziek meegeeft. Wij zijn alvast overtuigd en hopen stilletjes op een full-album om vooral te zien of de heren ons dan ook van begin tot einde zullen weten te boeien.

Luc Ghyselen (85)

Inverse Records

Tracklist: 1. Eclipse 2. Defiled 3. Divine Treachery