Death On Fire: Six Foot Box (ep)

Het Amerikaanse Death On Fire lijkt ons een bezige bij. De band ging in 2016 van start, eerst nog als LazerWulf, maar nog geen jaar later werd de huidige naam Death On Fire aangenomen. Alle demo’s die onder de naam LazerWulf werden uitgebracht werden samen gebundeld en als compilatie aangeboden. Meteen daarna zorgde het gezelschap met ‘Witch Hunter’ voor een eerste full-album, dat vorig jaar werd opgevolgd door ‘Ghost Songs’. Nu komt Death On Fire er aan met deze drie tracks tellende ep. Voor wie de band niet kent: je krijgt een mix van melodic death metal met thrash invloeden. ‘A Hell Of Our Own Design’ is een nummer dat ons muzikaal best bevalt. Energiek en gedreven en toch melodieus. Enkel over de vocalen zullen we maar zwijgen, want die zijn vrij hemeltergend. ‘Begging For Air’ trekt zich langzaam op gang en op puur muzikaal vlak kunnen we ons opnieuw wel vinden in het aangebodene, enkel de vocalen doen ons naar de skip knop reiken. Het titelnummer van deze ep, ‘Six Foot Box’, doet het aan een veel trager tempo maar valt opnieuw door de mand wegens de vocalen. Spijtig voor Death On Fire, maar deze ‘Six Foot Box’ zal stof liggen verzamelen achtereen onze platenkast.

Luc Ghyselen (50)

Independent Release

Tracklist: 1. A Hell Of Our Own Design 2. Begging For Air 3. Six Foot Box