Cross Vault: As Strangers We Depart

‘As Strangers We Depart’ is het derde full album van het twee koppige Duitse Cross Vault. Deze Germaanse band is opgericht in 2013 en deze band brengt een sound die ik niet beter kan omschrijven als melodieuze, melancholische doom dat ze brengen met brio. Verwacht geen vernieuwende sound, geen diepe grunts of tergend trage riffs. Wat je wel krijgt is gewoonweg goede metal / doom met goede cleane zang. Prima nummers ook, uiteraard aan de trage en slepende kant, maar niet tergend traag waardoor deze band een groot publiek kan bekoren. Het eerste en trouwens langste nummer ‘Golden Mending’ zet alvast de toon. Een prima nummer waar trage riffs zeer mooi afgewisseld worden met een sneller tempo en de zang van prima kwaliteit is. Door de mooie melodieën krijg je geen neerslachtige neigingen wat bij doom wel eens het geval kan zijn. ‘The Unkwnown Rewinds’ is dan wat trager van tempo maar heeft een wondermooi, zweverig ritme om bij weg te dromen. ‘God Left Unsung’ gaat ietwat in dezelfde trend verder. Verder onthou ik ‘As Strangers We Depart’ met opnieuw zo’n hypnotiserend, melodieus ritme al gaat het hier toch wat trager: echt iets voor de pure doom fans. Dit album wordt afgesloten met ‘Silent Wastes Untrod’, een instrumentaal nummer met wat post rock invloeden. Al bij al een prima album waar zowel doom fans als fans van oude klassieke hard rock wel plezier zullen aan beleven.

Bart Verlinde (80)

Iron Bonehead Productions

Tracklist : 1 . Golden Mending 2. The Unknown Rewinds 3. Gods Left Unsung 4. Other Rivers 5. Ravines 6. As Strangers We Depart 7. Silent Wastes Untrod