Param-Nesia: Aspect Of Creation (ep)

Param-Nesia is een progressieve deathmetal band uit Vancouver (Canada) die actief is sinds 2017 en met ‘Aspect Of Creation’ een tweede ep uitbrengt na ‘The Beginning’ uit 2019. Het viertal (live zijn ze met vijf) brengt op deze ep vijf nummers voor een totale duur van 27 minuten. De nummers zijn ondanks hun vrij lange duur stuk voor stuk retestrak, krachtig, agressief en opzwepend. Het feit dat ook de kortste nummers vlot boven de vier en een halve minuut gaan, maakt dat er bijzonder veel ruimte is voor afwisseling hetgeen ‘Aspect Of Creation’ eenvoudigweg tot een zéér aangenaam luisterstuk maakt. Als we al een minpunt kunnen bedenken, dan is het dat opener ‘Pestilence Of Man’ en afsluiter ‘Journey To Nothing’ reeds vorig jaar als singles werden gelost en er dus slechts drie totaal nieuwe nummers te bewonderen zijn. Met name het drumwerk doet bijzonder “mechanisch” en technisch aan – brengt ons bij momenten in de sfeer van Fear Factory maar het gitaarwerk klinkt compleet anders. Korte catchy riffs worden afgewisseld met meer melodieuze gedeeltes en solo’s. De zang is rauw en bijzonder krachtig. Kortom, Param-Nesia brengt alles wat we verwachten van een progressieve death metalschijf. In afwachting van een full-album is het de repeatknop die ons redt. Aanrader!

K.H. (90)

Independent Release

Tracklist: 1. Pestilence Of Man 2. Forsaken 3. Lethocerus 4. Home 5. Journey To Nothing